19 Νοεμβρίου 2014

Το όνειρο των «ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ»

Περάσανε πολλά χρόνια ,όταν αναρωτηθήκαμε για πρώτη φορά  τι κάνουν οι μικροί ποδηλάτες της Πιερίας και που «παίζουνε» με τα ποδήλατα . Οι δρόμοι καρμανιόλες ,τα «πάρκα γεμάτα περιθωριακούς και ναρκωτικά» (δεν το λέμε εμείς αλλά η επίσημη πολιτεία)… που θα μπορούσε να παίξει και να προπονηθεί ένα παιδί με ποδήλατο; 

Μια  λύση είχε προτείνει ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης ,εντάσσοντας και την ορεινή ποδηλασία στο πρόγραμμα του  από το 2000. Με πολύ μεγάλη επιτυχία είχε διοργανώσει τα διήμερα βουνού στο καταφύγιο του  στην «Σαρακατσάνα»  ,με την συμμετοχή  και παιδιών ,με συνοδεία έμπειρων διασωστών (!)για  ανάβαση με ΜΤΒ ,από την Ρητίνη μέχρι το καταφύγιο το 2000-01. Η προσπάθεια του συλλόγου ήταν διαρκείς  και συνεχόμενη  τα επόμενα χρόνια αλλά δυστυχώς παρόλη την καλή διάθεση, δεν κατασκευάστηκε ποτέ ένας ασφαλής  ελεγχόμενος ,οργανωμένος χώρος άθλησης για ποδηλάτες.
Φτάνοντας στο σήμερα το όνειρο των «ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ» -μία ανεξάρτητη ομάδα με γνώση ,εμπειρία και εκπαίδευση και  από τον Σ.Ε.Ο.Κατερίνης- είναι να γίνει επιτέλους μια επίσημη, αγωνιστική ,ασφαλείς ,πιστοποιημένη ,χωμάτινη πίστα(διαδρομή) ! Θέλουμε ,υποστηρίζουμε  και  προσφέρουμε εθελοντικά κάθε βοήθεια  και  έχουμε ένα καλό προαίσθημα  ότι σύντομα θα ξαναδούμε  στιγμές όπως στην φωτογραφία !
ΜΗΛΙΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !