19 Νοεμβρίου 2014

Κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία προτείνει ο Γρηγοράκος

Πρόταση για κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων έχει καταθέσει προς την κυβέρνηση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Οπως ανέφερε μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τις επιστημονικές ιατρικές εταιρείες, έχει προτείνει και κάποια ισοδύναμα μέτρα, όπως είναι η αύξηση της τιμής των προϊόντων καπνού ή της τιμής αλκοολούχων ποτών. Παράλληλα, πρόσθεσε πως «το 2013 τα έσοδα από το εισιτήριο ήταν 19 εκατ. Ευρώ, ποσό που μπορεί να εξασφαλιστεί από τα ισοδύναμα». Το νομοσχέδιο για τις επιστημονικές ιατρικές εταιρείες περιλαμβάνει σειρά τροπολογιών για θέματα του ΕΣΥ. Μεταξύ αυτών είναι και η παράταση της ηλικίας συνταξιοδότησης των γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας από τα 65 στα 67 έτη. Ωστόσο, σε επικοινωνία που είχε ο κ. Γρηγοράκος με τον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη, ο τελευταίος τον ενημέρωσε ότι υπάρχει προβληματισμός στην κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα. «Η ρύθμιση αυτή δεν θα υπάρξει», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA o κ. Βορίδης, προσθέτοντας: «Ως συγκυβέρνηση έχουμε μία διαδικασία εναρμονίσεων. Το ζήτημα της συνταξιοδότησης είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα το οποίο μας έχει προβληματίσει ιδιαίτερα, και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο».
Πηγή: kathimerini.grΔιαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ellada-kosmos/item/48671-katargisi-tou-eisitiriou-ton-5-evro-sta-nosokomeia-proteinei-o-grigorakos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !