19 Νοεμβρίου 2014

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 27.500 λαθραία πακέτα τσιγάρα


Εξαρθρώθηκε έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σπείρα ομογενών, η οποία ενέχεται στην εισαγωγή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων στην ελληνική αγορά.


Συνελήφθησαν για την υπόθεση τρεις ομογενείς, ηλικίας 42, 57 και 54 ετών (δύο άνδρες και μία γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα και Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, έπειτα από αιφνιδιαστική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (18-11-2014), στην περιοχή των Διαβατών, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω οι τρεις δράστες, τη στιγμή που ο 42χρονος προμήθευε στα άλλα δύο άτομα (αντρόγυνο), με χίλια (1.000) λαθραία πακέτα τσιγάρα, έναντι του χρηματικού ποσού των 1.000 ευρώ.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 42χρονος, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, εισήγαγε από χώρες του εξωτερικού χιλιάδες αδασμολόγητα πακέτα, τα οποία στη συνέχεια διαμοίραζε σε συνεργαζόμενα άτομα, προκειμένου να τα διακινήσουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Σε αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οίκημα του 42χρονου, στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, το οποίο χρησιμοποιούσε ο δράστης ως χώρο απόκρυψης λαθραίων τσιγάρων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 23.780 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου,
  • Το χρηματικό ποσό των 3.590 ευρώ και
  • Τετράδια και μπλοκ με χειρόγραφες σημειώσεις σχετικές με τις παράνομες συναλλαγές.
Ακολούθησε έρευνα σε οικία στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου διέμενε το ζευγάρι των ομογενών, καθώς και σε όχημα που χρησιμοποιούσε ο 57χρονος για τη διανομή των λαθραίων τσιγάρων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 2.979 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και
  • Ναρκωτικά δισκία.
Κατασχέθηκαν συνολικά τρία αυτοκίνητα, ως μέσα τέλεσης του αδικήματος της λαθρεμπορίας και μεταφοράς λαθρεμπορεύματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !