20 Νοεμβρίου 2014

Δυνατότητα μετεγγραφής για Στρατιωτικούς και Αστυνομικούς

Την επανεξέταση της δυνατότητας μετεγγραφής για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που έχουν εισαχθεί σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ, σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα πλησίον του τόπου της υπηρεσίας τους, στην
περίπτωση που οι αιτήσεις μετεγγραφής είναι λίγες ή στην πλειονότητά τους αφορούν τη μεταφορά σε περιφερειακά τριτοβάθμια Ιδρύματα, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο.
Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά την ψήφιση του νόμου 4301/2014, καταργήθηκαν οι διατάξεις που προέβλεπαν τη δυνατότητα μετεγγραφής πλησίον του τόπου της υπηρεσίας τους για τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που εισήχθησαν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Το γεγονός αυτό έχει, όπως ήταν επόμενο, θορυβήσει τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η φοίτηση σε απομακρυσμένα ιδρύματα είναι πρακτικά αδύνατη, λόγω της φύσεως και των ιδιαιτεροτήτων του επαγγέλματός τους.
Επιπλέον, ο κ. Χαρακόπουλος επισημαίνει ότι η δια βίου εκπαίδευση και η περαιτέρω εξειδίκευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θεωρούνται πλέον απαραίτητα για την αποτελεσματικότητά τους, γι’ αυτό και συνιστούν πάγια τακτική σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !