19 Οκτωβρίου 2014

Προβάδισμα 4,9% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 4,9 μονάδες έναντι της Ν.Δ, δείχνει δημοσκόπηση της «Metron Analysis» με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να εκτιμά ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» η οποία θα δημοσιευθεί αύριο, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,7%, έναντι 18,8% της Ν.Δ..
Το Ποτάμι καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 6,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,9%, ενώ η Χρυσή Αυγή περιορίζεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 4,5%.
Από 3,4 % «παίρνουν« το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΛΑΟΣ, συγκεντρώνει ποσοστό 2%.
Επίσης το 9,2% απαντά ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 17,7% εμπίπτει στην κατηγορία «αναποφάσιστοι» ή «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ», ενώ ποσοστό 5,2% των ερωτηθέντων δηλώνει «Δεν θα ψηφίσω».

Στο ερώτημα «αν θα υπάρξει πλειοψηφία 180 βουλευτών από την παρούσα Βουλή ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας» το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά πως δεν θα υπάρξει, έναντι ενός 33% που πιστεύει πως μπορεί η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο και ενός 9% που απαντά «Δεν ξέρω/ Δεν απαντώ».
Τέλος, το 32% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, το 18% τον Αλέξη Τσίπρα και το 36% απαντά «Κανέναν».
Σημειώνεται πως η δημοσκόπηση διεξήχθη στο διάστημα 6-10 Οκτωβρίου, ενώ στην προηγούμενη της ίδιας εταιρείας που έγινε το διάστημα 8-10 Σεπτεμβρίου, για λογαριασμό επίσης της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραφε προβάδισμα 2,6 μονάδων.


Πηγή: www.opinionpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !