5 Δεκεμβρίου 2013

Το Φεστιβάλ Ολύμπου αντικείμενο πανεπιστημιακής διπλωματικής εργασίας

Το Φεστιβάλ Ολύμπου μετά από μισό αιώνα συνεχούς παρουσίας του στα πολιτιστικά πράγματα της Βόρειας Ελλάδας και μετά από τη διεθνή του πορεία στην τελευταία πενταετία, αποτελεί πλέον και πεδίο επιστημονικής έρευνας στο επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών των Α.Ε.Ι της χώρας και του εξωτερικού.

Το Φεστιβάλ Ολύμπου και ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο) παρουσιάσθηκαν πρόσφατα σε διπλωματική εργασία μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών διοίκησης πολιτισμικών μονάδων.

Το θέμα της εργασίας που εκπόνησε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο η φιλόλογος εκπαιδευτικός κα Λαΐτσα - Χελιδώνη Ιωάννα, είναι η: «Οργάνωση, διεξαγωγή και πολιτιστική αποστολή του Φεστιβάλ Ολύμπου και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού της περιοχής του Νομού Πιερίας».



Όπως τονίζει η κ. Ι. Λαΐτσα, «Στόχος της εργασίας αυτής είναι η παρουσίαση της μεθόδου προώθησης των επιτευγμάτων του πολιτισμού ενός συγκεκριμένου πολιτιστικού οργανισμού, του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.). Για την επάρκεια αυτής της παρουσίασης απαραίτητη κρίνεται αρχικά η παρουσίαση των δύο μερών, που αλληλεπιδρούν στη δράση του πολιτιστικού οργανισμού, στον πομπό και τον δέκτη των πολιτιστικών μηνυμάτων, δηλαδή στον οργανισμό και το κοινό και στη συνέχεια στο σύστημα Marketing του οργανισμού. Στην παρούσα εργασία γίνεται προσπάθεια μιας επαρκούς παρουσίασης της δομής, της οργάνωσης και της λειτουργίας του Φεστιβάλ Ολύμπου. Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ οργανώνεται εδώ και 42 χρόνια με επιτυχία από την Εστία Πιερίδων Μουσών και στη συνέχεια από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου. Στη μακρόχρονη πορεία του έχουν λάβει μέρος στις εκδηλώσεις μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου καθώς και άνθρωποι των γραμμάτων και της επιστήμης διεθνούς φήμης. Σήμερα το Φεστιβάλ Ολύμπου εξακολουθεί, να εντυπωσιάζει με την παρουσία του και τις επιλογές πολιτιστικών εκδηλώσεων, προσπαθεί να εναρμονιστεί με τις επιταγές του σύγχρονου κόσμου και της τεχνολογίας, εξακολουθεί, να προσελκύει όλα τα είδη κοινού και ανανεώνει το δυναμικό κοινό του με καινοτόμες προσπάθειες».

Τέλος, όπως δήλωσε και ο κ. Νίκος Πασχαλούδης, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο, «Θα υπάρξει και συνέχεια, αφού αυτό το διάστημα εκπονούνται δύο ακόμη μεταπτυχιακές διατριβές σε ΑΕΙ από πτυχιούχους που κατοικούν εκτός Πιερίας και θεωρούμε υποχρέωσή μας να παρέχουμε κάθε διευκόλυνση σε μεταπτυχιακούς φοιτητές,  διότι πέραν του γεγονότος ότι η επιστημονική έρευνα προσφέρει στο Φεστιβάλ στοιχεία για την καλύτερη οργάνωσή του, δημιουργεί παράλληλα και δυνατότητες ευρύτερης προβολής του. Το Δ.Σ του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου συγχαίρει την κ. Ιωάννα Λαΐτσα για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μεταπτυχιακή της εργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !