5 Δεκεμβρίου 2013

Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας στις 12 Δεκέμβρη

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας με αφορμή τις αρνητικές εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ και τις αντιδραστικές αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) διοργανώνει συλλαλητήριο την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη, 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και πορεία προς το ΙΚΑ.

    Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας τη Δευτέρα 2/12 κάλεσε την Επιτροπή Αγώνα για το Νοσοκομείο και λόγω της απουσίας των εκπροσώπων: Δήμου, Εμπορικού Συλλόγου και Φαρμακοποιών ανέβαλε τη συνεδρίασή του.
      Χθες , Τρίτη 3/12 με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, του Αγροτικού Συλλόγου Μαρίνος Αντύπας και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ συλλογικά, μαζικά και οργανωμένα επέστρεψε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου χαράτσι νοσηλειών σε άνεργο – ανασφάλιστο εργαζόμενο.
        Με σύνθημα κανένας μόνος τους, καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να απευθύνονται στο Εργατικό Κέντρο και συλλογικά – μαχητικά να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα, που όλα δείχνουν πως το επόμενο διάστημα θα ενταθούν.
        • Ø Για το ζήτημα συνολικά της υγείας Νοσοκομείο – ΙΚΑ και τις αρνητικές εξελίξεις στον ΕΟΠΥΥ θα δώσει συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 9/12, 12.00μμ στο Εργατικό Κέντρο.
        • Ø Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας συμπαραστέκεται το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση Βαρβαρέσος, που με δεύτερη 24ωρη απεργία αύριο (Πέμπτη 5 Δεκέμβρη) αντιστέκονται στην επιδίωξη της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών και διεκδικεί την υπογραφή συλλογική σύβασης εργασίας χωρίς μειώσεις.
        Να σημειωθεί πως πρόσφατες εξαγγελίες της εργοδοσίας για μειώσεις αποδοχών 30% από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι το Σεπτέμβρη του 2014 πάγωσαν μπροστά στην αντίσταση των εργαζομένων. Δεν είναι η πρώτη φορά που η επιχείρηση εκμεταλλεύεται στο έπακρο το αντεργατικό, νομοθετικό οπλοστάσιο, που έχουν δημιουργήσει όλες διαχρονικά οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, άλλωστε ήδη έχει προσλάβει νέους εργαζόμενους με 525€ το μήνα. Χαρακτηριστικό επίσης είναι το γεγονός ότι, ενώ πριν ένα χρόνο η εργοδοσία είχε προτείνει για 2 μόνο μήνες εκ περιτροπής εργασία τελικά κράτησε 9 μήνες και μόλις εξασφαλίστηκε η δανειοδότηση, απαιτεί νέες θυσίες από τους εργαζόμενους. Το ίδιο είχε κάνει και πριν χρόνια.
        Αυτή η εξέλιξη θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους, αλλά γενικότερα στην τοπική κοινωνία, που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αυξημένης ανεργίας.
        Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι βιομήχανοι αξιοποιώντας την καπιταλιστική οικονομική κρίση, στηριζόμενοι στις κατευθύνσεις της ΕΕ έχουν εξαπολύσει προκλητική επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους ενιαία. Στόχο έχουν την αύξηση των κερδών τους και την αφαίρεση εργασιακών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, του λαού.
        Καλούμε όλα τα ΔΣ των σωματείων, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να σταθούν έμπρακτα δίπλα στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Βαρβαρέσου. Μπορούμε συλλογικά και οργανωμένα να αποτρέψουμε τα χειρότερα.

        Δεν υπάρχουν σχόλια:

        Δημοσίευση σχολίου

        ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !