16 Μαρτίου 2012

Ημερίδα με θέμα την οικονομική Κρίση στην Πέλλα


Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας προγραμματίζει την υλοποίηση Ημερίδας με θέμα «Οικονομική κρίση και οι συνέπειες της: Οι ευθύνες των πολιτών και των τοπικών αρχών».


Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα ακόμη και στην επιβίωση πολλών συμπολιτών μας. Οι πολιτικές αρχές και οι κοινωνικοί φορείς του τόπου είναι ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Στην κατεύθυνση αυτή προγραμματίζεται η διοργάνωση μίας ευρείας Ημερίδας. Στόχος της Ημερίδας είναι η δημιουργία ενός συνολικού πλαισίου αλληλεγγύης, η ενίσχυση της συνεργασίας και της αλληλοϋποστήριξης τόσο μεταξύ φορέων, συλλόγων, αλλά και μεταξύ των πολιτών.

Στην προσπάθεια αυτή, μέχρι στιγμής, έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΔΕΣΣΗΣ, ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ,  ο ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ,  ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ, το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΛΛΑΣ, οι ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ «ΑΣΠΙΔΑ», η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ «ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ», οι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΛΗΣ, η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ.

Στην Ημερίδα που προγραμματίζεται για την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012, οι παραπάνω φορείς θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν το πώς βλέπουν την κρίση, τι υλοποιεί ο κάθε φορέας και τι προγραμματίζει. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν «στρογγυλά τραπέζια» - ένα ανά Δήμο, στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων.

Όποιος άλλος φορέας ή ομάδα πολιτών επιθυμεί να συμμετέχει στην παραπάνω προσπάθεια, παρακαλείται να επικοινωνήσει με το Κέντρο Πρόληψης (τηλ. 23810- 51174, κκ. Λάζαρος Σιάντσης και Χαρούλα Καρατζά) ώστε να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των συμμετεχόντων για τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης στην Π.Ε. Πέλλας.

Με εκτίμηση
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας
& Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης Ν. Πέλλας «Όραμα»

Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !