16 Μαρτίου 2012

Τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Συλλογή Αυγών»



Τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Συλλογή Αυγών» από το εξαιρετικά πλούσιο και σπάνιο υλικό της Χαρίκλειας Ανδρικά-Καρδαρά (καθηγήτριας Οικονομικών) πραγματοποιήθηκαν  στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.


Η έκθεση την οποία οργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης, ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας(Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων), εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Κατερίνης(1912-2012).
                                                      
                                           ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ

Στον χώρο της έκθεσης ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει χίλια περίπου αυγά διακοσμημένα με όλες τις τεχνικές και τα χρώματα, από φυσικά υλικά, από γυαλί, μέταλλο, χώμα κ.α. Αυγά σκαλιστά, ζωγραφισμένα, χειροποίητα. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Χαρίκλεια Ανδρικά-Καρδαρά: «το ενδιαφέρον της για την συλλογή αυγών ξεκίνησε από την παιδική ακόμα ηλικία, ενώ ορισμένα εκθέματα εμπλουτίζουν την συλλογή της εδώ και 35 χρόνια και προέρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου και διαφορετικές εποχές».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ευχαριστίες προς την συλλέκτη για την ευγενική παραχώρηση της έκθεσης απηύθυναν οι εκπρόσωποι των διοργανωτών και ειδικότερα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωακείμ Οικονομίκος, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Θωμάς Παπαδημητρίου, ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιωάννης Καζταρίδης.

Στα εγκαίνια παρέστησαν o Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους &  Κατερίνης, Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λεοντιάδης, η Αντιδήμαρχος Κατερίνης Καλλιόπη Μπατάλα – Τζουμέρκα, o δημοτικός σύμβουλος(και μέλος του Δ.Σ. του Ο.Π.Π.Α.Π.)Χαράλαμπος Καρατζόγλου, το μέλος του Δ.Σ. του Ο.Π.Π.Α.Π. Μαρία Σωτηριάδου, εκπρόσωποι τοπικών αρχών,  φορέων και συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου.


ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Θωμάς Παπαδημητρίου  απένειμε αναμνηστική πλακέτα στην κα Χαρίκλεια Ανδρικά-Καρδαρά, ενώ μετέφερε και τις εγκάρδιες ευχές του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη.

 Παράλληλα, προέτρεψε το κοινό  να επισκεφτεί την έκθεση, αλλά και όλα τα δρώμενα που προγραμματίζονται για  τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Κατερίνης επισημαίνοντας: «Σε μια δύσκολη χρονιά και παρά τους περιορισμένους πόρους που εκ των πραγμάτων ο πολιτισμός έχει στη διάθεσή του, φιλοδοξούμε τα δρώμενα για τα 100 χρόνια Ελεύθερης Κατερίνης να έχουν έντονα σημάδια αισιοδοξίας και πίστης στη δημιουργία».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 09:00 π.μ. έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:30 εκτός Τετάρτης - Παρασκευής, της Μεγάλης Εβδομάδας και της Διακαινησίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !