4 Φεβρουαρίου 2012

Θυρανοίξια του παρεκκλησίου Αγίου Τρύφωνος στο Λόφο.



Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 τελέστηκαν τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου του Αγίου Τρύφωνος! Το παρεκκλήσιο βρίσκεται πλησίον του ενοριακού ναού του Αγίου Γεωργίου, στο Λόφο.  


Στις 430 το απόγευμα έγινε υποδοχή τμήματος του ιερού λειψάνου του Αγίου μεγαλομάρτυρος Τρύφωνα από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη και πρωτοσύγκελο της Ιεράς μητροπόλεως  μας κ. Βαρνάβα Λεοντιάδη . Παρόντες στην υποδοχή ήταν πλήθος Ιερέων και πιστών. Στην συνέχεια τελέστηκε η ακολουθία των θυρανοιξίων του νέου ναού και μέγας πανηγυρικός εσπερινός, μετά αρτοκλασίας.

(το λείψανο του Αγίου Τρύφωνος που Θα παραμείνει στο ναό)
Την άλλη μέρα,1-2-2012, αν και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και οι πλέον κατάλληλες, τελέστηκε όρθρος και η πρώτη πανηγυρική θεια λειτουργία, με λειτουργό και ομιλητή τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη Κ. Σεβαστιανό Αράπη.
Στην συνέχεια ακολούθησαν τοπικοί παραδοσιακοί χοροί με την συνοδεία γκάιντας, από τον πολιτιστικό σύλλογο Λόφου ‘Ο Ζιάζιακος’, μπροστά στο χιονισμένο προαύλιο του ιερού ναού.
«Νονός» του νέου ναού, του Αγίου Τρύφωνος, είναι Σεβασμιότατος μητροπολίτης μας Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. κ. Αγαθόνικος. Όπου με την σειρά μας ευχόμαστε στον δεσπότη μας γρήγορη ανάρρωση και σύντομα να τελέσει τα εγκαίνια του Ιερού ναού.

Ο ναός οικοδομήθηκε υπό την επιτήρηση του Οικονόμου και προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου πατέρα Νικολάου Β. Φωτίου, του εκκλησιαστικού συμβουλίου και την συνδρομή και αγάπη των ενοριτών!
Είθε  ο Άγιος Τρύφωνας να προστατεύει όλο τον κόσμο!      


Κρυσταλλένια Φωτίου         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !