4 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας – Ξενοδόχων Λάρισας




Κώστας Αγοραστός: «Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλίας»



Ο προγραμματισμός και η συνεργασία όλων των φορέων του τουρισμού για τη όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία εν’ όψη αθλητικών διοργανώσεων, συνεδριών και άλλων εκδηλώσεων που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον, αποτέλεσαν το αντικείμενο συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τους ξενοδόχους της Λάρισας. Στη συνάντηση εξετάστηκε για πρώτη φορά και το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός «κοινού κουμπαρά» σε συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας, Επιμελητηρίων, ΠΕΔ, Ενώσεων Ξενοδόχων και λοιπών επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό, ο οποίος θα φέρει και νέες διοργανώσεις κάθε είδους στη Θεσσαλία.
Ο κ. Αγοραστός δήλωσε: «Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλίας. Αλλά και μέσα από τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, συνεδρίων κ.α, στοχεύουμε στην τόνωση των επαγγελματιών του τουρισμού και της τοπικής αγοράς. Για το λόγο αυτό προγραμματίζουμε στο άμεσο μέλλον αρκετές διοργανώσεις σε όλη τη Θεσσαλία οι οποίες γνωρίζουμε ότι έχουν μετρήσιμα οφέλη για την τοπική οικονομία. Χρειαζόμαστε όμως απ’ όλους ένα βήμα συνεισφοράς. Δεν θέλουμε να κλείσει κανένα ξενοδοχείο και δεν επιθυμούμε να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας στον κλάδο του τουρισμού».
Ο περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για προσέλκυση τουριστών από τη Ρωσία και τον στόχο για απ’ ευθείας πτήσεις από τη Μόσχα στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου το 2013. Παράλληλα ο κ. Αγοραστός ανέλυσε τα έργα που γίνονται για να αναδειχτούν αρχαία και βυζαντινά μνημεία τα οποία αναμένεται να δημιουργήσουν τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή.
Οι ξενοδόχοι ανέφεραν τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, δεν παρέλειψαν όμως να ευχαριστήσουν την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον κ. Αγοραστό προσωπικά για την δυναμική που δείχνουν στη διοργάνωση πολλών αθλητικών, πολιτιστικών, συνεδριακών και άλλων εκδηλώσεων που προσελκύουν κόσμο στην περιοχή. Εξέφρασαν δε την επιθυμία τους το καλό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει μέχρι σήμερα να συνεχιστεί και στο μέλλον.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας κα Ειρήνη Παπαϊωάννου, οι κ.κ Α. Αναστασόπουλος, Δ. Βλιώρας , Δ. Ράπτης, Ν. Μάρκου, Ε. Ευαγγέλου και η κα Ε. Παπατόλια.

Επιμέλεια Χάρης Μπαζάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !