6 Φεβρουαρίου 2012

Βελβενδός: Η παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Γιωλτζόγλου



Η παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Γιωλτζόγλου «Ελληνοτουρκικές σχέσεις (1922-1930) Από την αντιπαλότητα στην συνδιαλλαγή» στα Σέρβια.


Το βιβλίο του Σταύρου Γιωλτζόγλου «Ελληνοτουρκικές σχέσεις (1922-1930) Από την αντιπαλότητα στην συνδιαλλαγή» παρουσιάστηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια. Ιδιαίτερα συγκινημένος ο συγγραφέας, από την παρουσία του κόσμου (ο κ. Γιωλτζόγλου γεννήθηκε στις Αυλές τους Δήμου Σερβίων-Βελβεντού και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Σερβίων ) αναφέρθηκε στην προσπάθειά του, τα τελευταία 7 χρόνια, να φτάσει στην ολοκλήρωση του βιβλίου του αποκαλύπτοντας μέσα σε αυτό άγνωστες πτυχές και γεγονότα της περιόδου 1922-1930 έχοντας πρόσβαση σε αρχειακό υλικό του Ελληνικού και του Τουρκικού κράτους αλλά και σε Οθωμανικά αρχεία.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού και ο Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων ΄΄Τα Κάστρα΄΄, το βιβλίο παρουσίασαν ο κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος, Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού, ο κ. Κοσμάς Σαββιλωτίδης. Διευθυντής. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης και ο κ. Θανάσης Τσαρμανίδης, Συγγραφέας ενώ για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησε και η κ. Χρυσάνθη Καραγιαννίδου, Πρόεδρος του ΜΟ Σερβίων.
Στο πρόσωπο του κ. Γιωλτζόγλου αναφέρθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης κ. Ιωάννης Σόκουτης ο οποίος παραβρέθηκε την εκδήλωση.
Ο Σταύρος Γιωλτζόγλου σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1980), έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Άγκυρας (1999) και ανακηρύχτηκε διδάκτορας φιλοσοφίας (Τομέας Νεότερης Ιστορίας) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2007). Εργάστηκε σε λύκεια των νομών Σερρών, Θεσσαλονίκης και Κοζάνης. Δίδαξε νεοελληνική γλώσσα, λογοτεχνία, ιστορία και θέατρο στα Πανεπιστήμια Άγκυρας και Κωνσταντινούπολης. Υπηρετεί ως Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Σε πρόσφατη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού στην Κωνσταντινούπολη συζητήθηκε η συνεργασία του Δήμου με τον ίδιο όσον αφορά την αναζήτηση πηγών, στα αρχεία του Πατριαρχείου και σε Οθωμανικά αρχεία, σχετικές με την ευρύτερη περιοχή του Δήμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !