6 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή Π. Ψωμιάδη στην ΕΤ3 και τον Κ. Μπλιάτκα



Επιστολή στο Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ3 Κώστα Μπλιάτκα έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, στην οποία εκφράζει τη διαμαρτυρία του «για την πενιχρή έως μηδενική παρουσία της Περιφέρειάς μας στις ειδησεογραφικές εκπομπές της ΕΡΤ3 και δη στα δελτία ειδήσεων».


Στην επιστολή του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης υπογραμμίζει ότι «το έργο της Περιφέρειας, οι δράσεις και οι εκδηλώσεις δεν προβάλλονται ούτε κατ’ ελάχιστον παρόλο που προσκαλούμε την ΕΤ3 για την κάλυψή τους, ενώ μηδενικές είναι και οι παρουσίες προς τους Αντιπεριφερειάρχες». Επισημαίνει δε ότι «είναι αδιανόητο και αντιδημοκρατικό να λειτουργεί με καθεστωτική νοοτροπία ένα δημόσιο μέσο ενημέρωσης, το οποίο πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι».
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ζητά την παρέμβαση του Γενικού Διευθυντή της ΕΡΤ3 «να αποκατασταθεί η δεοντολογική λειτουργία και να υπάρξει στο εξής ίση προβολή των δράσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής αξιοπιστίας».
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Γενικέ,

            Με την παρούσα θέλω να σας εκφράσω τη διαμαρτυρία μου για την πενιχρή έως μηδενική παρουσία της Περιφέρειάς μας στις ειδησεογραφικές εκπομπές της ΕΡΤ3 και δη στα δελτία ειδήσεων.
            Στα δύο τελευταία χρόνια, οι εμφανίσεις τόσο οι δικές μου ως Περιφερειάρχη όσο και του νυν αναπληρωτή Περιφερειάρχη είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Κάθε πλάνο με την δική μου -τυχαία έστω- παρουσία, κόβεται. Το έργο δε της Περιφέρειας, οι δράσεις και οι εκδηλώσεις δεν προβάλλονται ούτε κατ’ ελάχιστον παρόλο που προσκαλούμε την ΕΤ3 για την κάλυψή τους, ενώ μηδενικές είναι και οι παρουσίες προς τους Αντιπεριφερειάρχες.
Είμαι από τους ελάχιστους πολιτικούς που στήριξαν πάντοτε τους αγώνες των εργαζομένων και τις προσπάθειες για αναβάθμιση της ΕΡΤ3. Είμαι από εκείνους που σε κάθε ευκαιρία μιλώ με καλά λόγια για την ΕΡΤ3 γιατί πολύ απλά πιστεύω στο ρόλο της. Ότι είναι ένα κανάλι που πρέπει να μείνει δυνατό με προσανατολισμό στην ελληνική περιφέρεια.
Θεωρώ, λοιπόν, αδιανόητο και αντιδημοκρατικό να λειτουργεί με καθεστωτική νοοτροπία ένα δημόσιο μέσο ενημέρωσης, το οποίο πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Ζητώ δε να παρέμβετε ώστε να αποκατασταθεί η δεοντολογική λειτουργία και να υπάρξει στο εξής ίση προβολή των δράσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής αξιοπιστίας.

Με τιμή,


Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»  
             


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !