6 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο μηχανισμός του Δήμου Κατερίνης και το αρμόδιο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις, καταιγίδες και γενικότερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που σύμφωνα με την πρόγνωση του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» θα επικρατήσουν στην περιοχή μας, από σήμερα Δευτέρα 06-02-2012.





Ειδικότερα: Για σήμερα Δευτέρα αναμένονται αυξημένες βροχές σε όλη την περιοχή του χώρου ευθύνης μας, με τοπικές καταιγίδες στις παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 800μ.


Αύριο Τρίτη τα ίδια με της Δευτέρας φαινόμενα (βροχές, τοπ. καταιγίδες στα παράκτια, χιόνια άνω των 800μ). Από το απόγευμα λόγω πτώσης της θερμοκρασίας χιονοπτώσεις άνω των 400μ. στην περιοχή μας.


Την Τετάρτη το πρωί χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές. Θερμοκρασία -5 έως 5 βαθμούς Κελσίου.


Το τηλέφωνο, όπου μπορείτε να απευθύνεστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης είναι το 23510- 31000(Δημοτική Αστυνομία)- 2351350410(Γραφείο Δημάρχου).





Σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων(ΧΙΟΝΙ – ΠΑΓΕΤΟΣ ή ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ) καλούμε τους δημότες να προβούν στις εξής ενέργειες:


1.Να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ’ όψιν, ανάλογα µε τον προορισµό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ.)


2.Συνιστάται στους πολίτες να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους πεζοί ή με τα αυτοκίνητά τους.


3.Να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι, ώστε να µη συµπίπτει µε την αιχµή των καιρικών φαινομένων. Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος σε ανήλια μέρη, ενώ γενικότερα παρακαλούνται οι οδηγοί να μην αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες.


4. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινούνται με αυτοκίνητο, οφείλουν να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να τις χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις οδηγίες της τροχαίας. Παράλληλα, να ταξιδεύουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας.


5.Σε περίπτωση χιονόπτωσης οφείλουν να καθαρίζουν το πεζοδρόμιό τους. Επίσης να σταθμεύουν το όχημά τους σε στεγασμένους χώρους ή σε σημείο που δεν θα εμποδίσουν τον αποχιονισμό των οδών.


6.Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι να προβαίνουν προληπτικά στην προμήθεια ικανής ποσότητας εφοδίων, καθώς και ζωοτροφών για τα ποιμνιοστάσιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !