9 Φεβρουαρίου 2012

Σε ανάπτυξη το κίνημα εθελοντισμού στο δήμο Νεάπολης-Συκεών



Σε διαρκή ανάπτυξη βρίσκεται το κίνημα εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, όπως καταγράφεται από τη δυναμική συμμετοχή των πολιτών στην «Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς»

Αυτή ολοκληρώνεται αύριο, Παρασκευή 10.2.2012, με την οργάνωση αιμοδοσίας στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (10π.μ.-8μ.μ.), όπου η προσέλευση των δημοτών αναμένεται να κινηθεί σε ανάλογα υψηλά επίπεδα με τα αντίστοιχα των προηγούμενων ημερών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι σήμερα, έκτη ημέρα της εξόρμησης αιμοδοσίας, συγκεντρώθηκαν 550 μονάδες αίματος και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ καταγράφηκαν και πολλοί νέοι αιμοδότες, όπως επίσης και νέοι δότες αιμοπεταλίων. Συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή αιμοδοσία (Φεβρουάριος 2011), η προσφορά αίματος αυξήθηκε κατά 77 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 16%, ενώ οι νέοι αιμοδότες αυξήθηκαν κατά 40%.
«Πρόκειται για μια συγκινητική ανταπόκριση των συμπολιτών μας στην πρόσκληση ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, τους οποίους οφείλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε θερμά», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, και προσθέτει: «Οι ανάγκες των συνανθρώπων μας εμφανίζονται αυξημένες κι ότι και αν κάνουμε πάντα θα είναι λίγο. Για αυτό και θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για μεγαλύτερη κινητοποίηση της κοινωνίας στον τομέα αυτόν. Έτσι, έστω και την τελευταία ημέρα αυτής της πρώτης εξόρμησης του 2012 δεν θα πρέπει να υπάρχει κανείς που δεν θα δώσει το ‘‘παρών’’ σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή αγάπης κι ανθρωπιάς».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τρεις εξορμήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του 2011 συγκεντρώθηκαν 2.075 μονάδες αίματος, με το ποσοστό της ετήσιας αύξησης να ανέρχεται σε περίπου 5% και με αποτέλεσμα η Δημοτική Τράπεζα Αίματος Νεάπολης-Συκεών να αριθμεί πλέον πάνω από 3.200 μέλη! Παράλληλα, υπήρξε δυναμική συμμετοχή εθελοντών στα Δημοτικά Δίκτυα Δοτών Αιμοπεταλίων και Δωρητών Οργάνων Σώματος, καθώς και στη Δημόσια Τράπεζα Βλαστοκυττάρων.

Πληροφορίες:
Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Νεάπολης-Συκεών, τηλ.: 2313
313116, 313160
Συμβουλευτικός Σταθμός Δ.Ε. Συκεών, τηλ.: 2313 313151, 313154 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !