1 Σεπτεμβρίου 2016

Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας

Η έλλειψη αίματος είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα. Οι ανάγκες της χώρας μας σε αίμα είναι υψηλές με αποτέλεσμα να  μην έχουμε κατορθώσει να γίνουμε αυτάρκεις και να αναγκαζόμαστε να εισάγουμε από άλλες χώρες. Είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να ενδιαφέρει τον καθένα μας, μιας και η αλληλεγγύη είναι το κύριο συστατικό του αγώνα μας για το ξεπέρασμα των δυσκολιών της ζωής.
Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πράξη υπέρτατης ανθρωπιάς, διότι το αίμα ούτε παράγεται ούτε αγοράζεται. Το αίμα μόνο προσφέρεται κι η προσφορά του είναι δώρο ζωής προς τον συνάνθρωπό μας, αλλά κι εμάς τους ίδιους.
Ο Δήμος  Αλεξάνδρειας  ίδρυσε την δική του τράπεζα αίματος με σκοπό τη δημιουργία επαρκούς αποθέματος αίματος για τις ανάγκες των μελών της, αλλά και για την κάλυψη έκτακτων κυρίως, περιστατικών ασθένειας ή ατυχήματος δημοτών μας.  Από την ημέρα της ίδρυσης της έως σήμερα έχει εξυπηρετηθεί ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας  που είχε άμεση ανάγκη για αίμα.
Συνεχίζοντας την προσπάθεια αυτή, το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας καλεί όλους τους Δημότες, να συμμετέχουν στην Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βέροιας και τις τοπικές ενορίες του Δήμου Αλεξάνδρειας την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας. 
Εθελοντής Αιμοδότης μπορεί να γίνει κάθε  άνθρωπος εφόσον  είναι υγιής και έχει  ηλικία από 18 - 60 ετών. Τη μέρα της αιμοδοσίας πρέπει να αισθάνεται καλά και να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ. Επίσης να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα όχι όμως μεσημεριανό. Η διαδικασία είναι απλή, ακίνδυνη και διαρκεί μόνο 5΄ λεπτά. 
Κάθε εθελοντής αιμοδότης εφοδιάζεται με ατομική κάρτα ώστε να προγραμματίζει την ημερομηνία της επόμενης αιμοδοσίας αλλά και να πιστοποιεί τη δραστηριότητά του σε περίπτωση που χρειαστεί αίμα ο ίδιος ή κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.
Η αιμοδοσία αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης κι η ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας πρέπει να είναι κύριο μέλημά μας.
Ας ενεργοποιηθούμε όλοι μαζί και ας σπεύσουμε  να δώσουμε αίμα και ζωή σε συνανθρώπους μας που τώρα το καλοκαίρι, λόγω πολλών τροχαίων ατυχημάτων το χρειάζονται περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !