1 Σεπτεμβρίου 2016

Κινδυνεύουν οι οδηγοί στο νέο τμήμα της οδού Μουδανιών – Κόμβου Καλλιθέας-Κασσανδρείας

Μόνο π
ροκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί η απάντηση της διοίκησης σε Επερώτηση της Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία σχετικά με τους θανάσιμους κινδύνους που διατρέχουν οι οδηγοί στο νέο τμήμα της οδού Μουδανιών – Κόμβου Καλλιθέας-Κασσανδρείας.

Συγκεκριμένα σε επερώτηση, που κατέθεσε η Ελληνική Αυγή σχετικά με τον κόμβο Καλλιθέας – Κασσανδρείας στις 18/7/2016 και συζητήθηκε μόλις χθες, αναφέρονται οι εγκληματικές παραλείψεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη κατασκευή, τη σήμανση και το φωτισμό του κόμβου, οι οποίες καθιστούν το σημείο ιδιαίτερα επικίνδυνο. Να σημειωθεί ότι από τις πρώτες μέρες που παραδόθηκε στην κυκλοφορία συνέβησαν πολλά τροχαία ατυχήματα, εκ των οποίων ένα θανατηφόρο.

Τα ερωτήματα μας αφορούσαν το θέμα της οριστικής ή προσωρινής παραλαβής του έργου, τα άμεσα και κατεπείγοντα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μη θρηνήσουμε περισσότερα θύματα και την ενημέρωσή μας σχετικά με την ύπαρξη σχεδιασμού για την κατασκευή ανισόπεδου κόμβου, που αποτελεί και τη μόνη οριστική λύση στο θέμα.

Η διοίκηση ανερυθρίαστα ισχυρίστηκε ότι «φέτος έχουν γίνει λιγότερα ατυχήματα σε σχέση με πέρσι», παραβλέποντας σκόπιμα το γεγονός ότι αν υπήρχε ανισόπεδος κόμβος ή αν έστω ήταν σωστά σημασμένος και φωτισμένος δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένα ατύχημα.

Φυσικά δεν απαντήθηκε το θέμα της παραλαβής του έργου διότι  ενδεχομένως να υπάρχουν ζητήματα αστικής ευθύνης για ένα έργο που δόθηκε στην κυκλοφορία χωρίς να έχει παραληφθεί, θυσία στο βωμό του πολιτικαντισμού. Στην ίδια λογική εντάσσεται και η καθυστέρηση της συζήτησης της επερώτησης, αφού στο διάστημα που μεσολάβησε έγιναν κάποια έργα σήμανσης και φωτισμού, προκειμένου η Περιφέρεια να ισχυριστεί ότι έκανε ότι μπορούσε, αλλά αυτά σίγουρα έπρεπε να είχαν γίνει πριν τις φιέστες των εγκαινίων και σίγουρα πριν δοθεί στην κυκλοφορία.

Σε ότι αφορά δε την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου παραδέχτηκε ότι δεν πρόκειται να γίνει, αφού δεν υπάρχουν περιβαλλοντικές μελέτες, ενώ το κόστος κρίθηκε απαγορευτικό και προφανώς τα χρήματα έχουν μεγαλύτερη αξία από το αίμα στην άσφαλτο.

Η Ελληνική Αυγή θα παρακολουθεί το θέμα και θα καταγγέλλει τις ανεπάρκειες και τον πολιτικαντισμό, αυτών που βάζουν τις ανθρώπινες ζωές πάνω από τα χρήματα, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθούν να πείσουν ότι «παράγουν και έργο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !