1 Ιανουαρίου 2016

Παράταση έως 8 Ιανουαρίου για τέλη κυκλοφορίας-πινακίδες

Το Υπουργείο Οικονομικών, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, παρατείνει την προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας για το 2016 μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνει, επίσης, ότι:
1. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας. Η παράταση δίνεται για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις σε μισθοδοσία κ.λπ.
2. Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και στην κατάθεση πινακίδων.
3. Η πληρωμή τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει (στις τράπεζες) και μέσω διαδικτύου, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη.

Αλεξιάδης: Πάνε καλά οι πληρωμές προς το δημόσιο

Την είδηση για την παράταση είχε προαναγγείλει ο Τρύφων Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι μέχρι και την Τρίτη είχαν πληρωθεί τέλη για 4,5 εκατομμύρια οχήματα και απέμεναν περίπου 800.000 οχήματα.
Ο αναπληρωτής υπουργός κάλεσε τον κόσμο να μην τρέξει σήμερα να ταλαιπωρηθεί στις τράπεζες.
Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε πως στο ΥΠΟΙΚ εξετάζεται πώς θα αντιμετωπισθεί το θέμα εκείνων που έχασαν τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων.
Σχετικά με τις πληρωμές προς το Δημόσιο και τα έσοδα, είπε ο υπουργός ότι παρά τα προβλήματα με τα capital controls "πάνε καλά" και "δεν υπάρχουν τα προβλήματα που μερίδα των ΜΜΕ εμφανίζουν".
Το πρώτο 11μηνο του 2013-14, σημείωσε, τα ληξιπρόθεσμα αυξήθηκαν 3,1 δισ. ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 μειώθηκαν κατά 76,3 εκατομμύρια ευρώ. "Η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος με δυσκολίες ανταποκρίνεται σε αυτό που ζητάμε, δηλαδή τη στήριξη των δημοσίων εσόδων", είπε.
Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχώς προσπαθεί να χαλαρώσει τους κεφαλαιακούς ελέγχους όσο μπορεί, "βήμα βήμα", και ότι θα δοθούν κίνητρα στους πολίτες να φέρουν πίσω τα χρήματά τους στις τράπεζες με το νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων.
Σημείωσε ότι είναι έτοιμες οι διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου και βρίσκεται σε επίπεδο διαβούλευσης μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών για την οριστικοποίησή τους. Πρόσθεσε ότι η διάταξη "δεν θα είναι χαριστική" αλλά θα έχει "δίκαιο φορολογικό συντελεστή" και κίνητρα σε σχέση με ποινικές κυρώσεις, πρόστιμα, προσαυξήσεις, ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα περαιτέρω έκπτωσης ανάλογα με το τι θα κάνουν μετά τη νομιμοποίηση των χρημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !