1 Ιανουαρίου 2016

1.420 άτομα έχει σώσει από την αυτοκτονία η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Περισσότερους από 1.420 συμπολίτες μας έχει σώσει από την αυτοκτονία η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, από την ίδρυσή της έως σήμερα.

Πρόκειται για αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα ή άλλης μορφής «αναγγελίες» που κάνουν χρήστες του Διαδικτύου που έχουν πρόθεση να θέσουν τέλος στη ζωή τους. Τα περιστατικά διερευνώνται με διεξοδική μέθοδο από τα στελέχη της υπηρεσίας, που επανειλημμένως έχουν σώσει συμπολίτες μας πριν από το μοιραίο διάβημα.
Μόνο το 2015 οι άντρες του σώματος ερεύνησαν 308 περιπτώσεις αναγγελίας πρόθεσης αυτοκτονίας.
SFAKIANAKHS1
Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, «μόλις στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος “Cyber Alert” διαπιστωθεί ανάρτηση ή περιέλθει πληροφορία σχετικά με αναγγελία πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω του Διαδικτύου ή λοιπών Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών, ακολουθεί ενδελεχής διαδικτυακή – αστυνομική έρευνα, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αλληλογραφία με τις εμπλεκόμενες ιστοσελίδες και τις εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιών & υπηρεσιών Διαδικτύου, με σκοπό τον προσδιορισμό της ταυτότητας του υπό κίνδυνο ατόμου και την ενημέρωση του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ώστε να διασφαλιστεί η σωματική του ακεραιότητα και ακολούθως να του παρασχεθεί κατάλληλη υποστήριξη».
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD
Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !