5 Μαρτίου 2015

Η απάντηση του Χάρη Τσιόκα στη διαγραφή του από τον Βαγγέλη Βενιζέλο



Πρωτοφανή πράγματα συνέβησαν στο ΠΑΣΟΚ, το περασμένο Σάββατο, στη συνεδρίαση της Κ.Ε., όπως καταγγέλλουν στελέχη που βρέθηκαν στο στόχαστρο του Βαγγέλη Βενιζέλου και της εκδικητικότητάς του, όπως οι ίδιοι λένε.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα εγγυηθεί, προσωπικά, τις διαδικασίες προς το Συνέδριο και την ίδια τη διεξαγωγή του, αποχώρησε, επιδεικτικά, από τη συνεδρίαση της Κ.Ε., λίγο πριν ανεβεί στο βήμα η Φώφη Γεννηματά. Της ενέργειας του κ. Βενιζέλου είχε προηγηθεί, προ ημερών, αντιπαράθεσή του με την κ. Γεννηματά, η οποία τον είχε ρωτήσει αν εννοεί ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία ή έχει κάνει δεύτερες σκέψεις, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος της απάντησε ότι δεν θα της επιτρέψει να είναι εκείνη η διάδοχός του και να φέρει πίσω «τον Παπανδρέου, τους Λιβάνηδες και τους Λαλιώτηδες».

Με εντολή του κ. Βενιζέλου διαγράφηκαν από την Κ.Ε. ορισμένα μέλη του οργάνου, χωρίς να έχει προηγηθεί είτε παραίτησή τους είτε να κλήση τους στην Επιτροπή Δεοντολογίας, προκειμένου να τους ζητηθούν εξηγήσεις για κάτι, στη στάση ή στη συμπεριφορά τους, που θεωρήθηκε ότι κινείται εκτός αρχών και κανόνων συμπεριφοράς μέλους του ΠΑΣΟΚ.

Θύματα της εντολής Β. Βενιζέλου ήταν οι Απόστολος Κακλαμάνης, Χάρης Τσιόκας, Μανώλης Όθωνας, Κώστας Τριαντάφυλλος, Παύλος Γερουλάνος και Ντίνα Λάζαρη. Κανένας από αυτούς δεν κλήθηκε στη συνεδρίαση της Κ.Ε.. Ύστερα, όμως, από ορισμένες επισημάνσεις που έγιναν από μέλη του οργάνου, εκλήθη η Ντίνα Λάζαρη, αλλά όχι και οι υπόλοιποι.

Το απόγευμα της Παρασκευής, μάλιστα, κυκλοφόρησε κατάλογος των μελών της Κ.Ε., από τον οποίο απουσίαζαν όλοι οι προαναφερθέντες. Ύστερα από διάφορες παρεμβάσεις, η Επιτροπή Δεοντολογίας επανέφερε τα ονόματα της Ντίνας Λάζαρη και του Παύλου Γερουλάνου. Και οι δύο παρέστησαν στη συνεδρίαση.

Οι άλλοι τέσσερες διαγράφηκαν με βάση μια πολύ διασταλτική ερμηνεία του Καταστατικού. Ειδικότερα, επεκτάθηκε επιλεκτικά μια διάταξη η οποία αναφέρεται στη σύνθεση του οργάνου. Με βάση τη διάταξη αυτή μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής είναι, εξ οφίτσιο και οι βουλευτές του κόμματος.

Οι κ. Κακλαμάνης, Τσιόκας, Όθωνας και Τραντάφυλλος δεν είναι βουλευτές, αλλά ο λόγος που διαγράφηκαν από μέλη του οργάνου δεν είναι αυτός. Άλλωστε και ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης δεν είναι, πλέον, βουλευτής, αλλά είναι μέλος της ΚΠΕ και δεν τέθηκε κανένα σχετικό θέμα που να τον αφορά. Επίσης, ο Παντελής Καψής και ο Νίκος Μπίστης δεν είναι μέλη της ΚΠΕ, αλλά και κλήθηκαν να μετέχουν και μίλησαν.

Η ερμηνεία που δόθηκε, τραβηγμένη από τα μαλλιά, ήταν ότι οι τέσσερες διαγράφονται από μέλη της ΚΠΕ, διότι… δεν κατέβηκαν υποψήφιοι στις τελευταίες εκλογές. Πρόκειται για προσχηματική ερμηνεία, η οποία είναι ανάλογη της ερμηνείας που δίνει η κυβέρνηση για να μη φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και την οποία επικρίνει καθημερινά ο κ. Βενιζέλος.

Οι λόγοι για τους οποίους διαγράφηκαν οι τέσσερες είναι άλλοι. Ο Απόστολος Κακλαμάνης διαγράφηκε διότι παραχώρησε το Γραφείο του στη Βουλή στον Γιώργο Παπανδρέου και όχι στον Βαγγέλη Βενιζέλο. Ο Μανώλης Όθωνας διαγράφηκε γιατί πρόσκειται στη Φώφη Γεννηματά. Ο Χάρης Τσιόκας, διότι για μεγάλο διάστημα ασκούσε δημόσια κριτική στον Β. Βενιζέλο και τις επιλογές του και ο Κώστας Τριαντάφυλλος, διότι θεωρείται «παπανδρεϊκός».

Για τον ίδιο λόγο, ως φίλος του Γιώργου Παπανδρέου, είχε διαγραφεί, αρχικά και ο Παύλος Γερουλάνος, η διαγραφή του οποίου ανακλήθηκε τελικά, διότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Γερουλάνος ζήτησε εξηγήσεις για τους λόγους της διαγραφής του, οι οποίες ήταν αδύνατο να δοθούν και κάτι ανάλογο συνέβη με την Ντίνα Λάζαρη.

Σημειώνεται ότι κανένας από τους ανωτέρω δεν έχει ενταχθεί στο ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, κάτι που θα συνεπαγόταν, αυτόματα, τη διαγραφή τους.

Η μεθόδευση που ακολουθήθηκε για τη διαγραφή μελών της ΚΠΕ, δεν έχει προηγούμενο. Αυτά συμβαίνουν μόνο σε προσωποπαγή κόμματα του τρίτου κόσμου και όχι σε ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά και δημοκρατικά κόμματα. Και αυτή η μετατροπή του ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία χρόνια, σε ένα προσωποπαγές κόμμα, εξηγεί και την κατάρρευσή του.

Θύμα διαγραφής έπεσε και ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Μαγκριώτης. Το έγκλημά του ήταν, όπως τον «κάρφωσαν» ότι… πήγε στην προεκλογική συγκέντρωση του Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια πήγε και στη συγκέντρωση του Βαγγέλη Βενιζέλου, αλλά αυτό δεν έπαιξε ρόλο. Ύστερα από παράστασή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου τόνισε το απαράδεκτο της ενέργειας, τον επανέφεραν στη λίστα των μελών της ΚΠΕ.

Πάλι καλά. Κάποτε, όπως έλεγαν οι παλιοί, επί δήθεν εθνάρχη Καραμανλή, όσοι πήγαιναν σε συγκεντρώσεις της ΕΔΑ αλλά και της Ένωσης Κέντρου, περνούσαν από το αστυνομικό τμήμα για έναν καφέ.

πηγη http://tvxs.gr/

Λίγη ώρα μετά τη διαγραφή του ο κ. Τσιόκας έγραψε στο twitter : Με βρήκαν,δεν τους βρήκα στο μεγάλο ΠΑΣΟΚ !Δεν έχει σχέση με την διαδρομή του χώρου,αυτός ο κατήφορος!Λυπαμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !