5 Μαρτίου 2015

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΥΡΑΧΗΣ





Την Τετάρτη 4 Μαρτίου εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυράχης η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Γερασίμου του Ιορδανίτου, η οποία συνδυάστηκε με την ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης, Γερόντισσας Ιωάννας.


Νωρίς το απόγευμα τελέστηκε η Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Πριν την απόλυση τελέστηκε η ακολουθία ενθρόνισης της νέας Ηγουμένης, η οποία αναλαμβάνει τα υψηλά καθήκοντά της έπειτα από παραίτηση εκ της Ηγουμενίας της Γερόντισσας Νεκταρίας, λόγω γήρατος.

Με λόγους γεμάτους από πνευματικότητα και αγάπη, η Προηγουμένη Νεκταρία προσφώνησε τη διάδοχο και επί πολλά χρόνια στενή συνεργάτιδά της.

Στην αντιφώνησή της η νέα Ηγουμένη Ιωάννα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς πολλά πρόσωπα, που συμπαραστάθηκαν στην Ιερά Μονή και την Αδελφότητα. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον μακαριστό Γέροντα Γεώργιο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους, ο οποίος επί πολλά έτη διετέλεσε πνευματικός πατέρας και στήριγμα της Ιεράς Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος στην ομιλία του συνέδεσε τον κατανυκτικό, μυσταγωγικό και πένθιμο χαρακτήρα της Μεγάλης Σαρακοστής με τη λαμπρότητα της τελούμενης πανηγύρεως και το χαρμόσυνο γεγονός της ενθρόνισης της νέας Ηγουμένης.
Τόνισε, μάλιστα, ότι η ανάδειξη της νέας Ηγουμένης αποτελεί σημαντικό σταθμό για την τοπική εκκλησιαστική ιστορία. Κατέληξε λέγοντας ότι η σημασία ενός τέτοιου γεγονότος ξεφεύγει από τα στενά όρια μιας τοπικής Εκκλησίας, αφορώντας τη ζωή ολόκληρης της Εκκλησίας, αφού τα μοναστήρια αποτελούν πόλους έλξης πιστών από πολλούς και διαφορετικούς τόπους.

Στην πανήγυρη και την ενθρόνιση της Ηγουμένης παρέστησαν εκατοντάδες πιστοί, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών  , πολλοί κληρικοί και μοναχές από πολλά μοναστήρια της Πιερίας και ευρύτερα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !