23 Οκτωβρίου 2014

Πρώτη χώρα που φορολογεί το internet η Ουγγαρία!

Πρώτη χώρα που φορολογεί το internet η Ουγγαρία αφού κατατέθηκε σχετικός νόμος στην Βουλή της, προκειμένου οι πάροχοι internet υποχρεούνται να πληρώνουν φόρο 150 φιορίνια (ισοδυναμούν με 0.60 δολάρια) για κάθε 1 Gigabyte δεδομένων που μετακινείται στο δίκτυο.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας αποφάσισε να τα βάλει με την... Google. Σε μια εισπρακτικής λογικής κίνηση, κατέθεσε νόμο στη Βουλή με τον οποίο εφεξής οι πάροχοι internet υποχρεούνται να πληρώνουν φόρο 150 φιορίνια (ισοδυναμούν με 0.60 δολάρια) για κάθε 1 Gigabyte δεδομένων που μετακινείται στο δίκτυο.
Ο υπουργός Οικονομικών Mihaly Varga αιτιολόγησε της απόφασή του λέγοντας ότι οι υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών άλλαξαν αρκετά τα τελευταία χρόνια και για αυτό πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος που τις φορολογούν. Αυτή η αλλαγή αναμένεται να επιφέρει 20 δισεκατομμύρια φιορίνια στο κράτος.
Όπως αναφέρει το techblog.gr, πάνω από 100.000 χρήστες του Facebook έκαναν like σε μία σελίδα η οποία φτιάχτηκε για να διαμαρτυρηθούν κατά του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.
Σημειώνεται ότι το internet traffic είχε φτάσει τα 1.15 δισεκατομμύρια Gigabytes το 2013 και το mobile internet 18 εκατομμύρια Gigabytes, τα οποία αναμένεται να επιφέρουν στο κράτος παραπάνω από 175 δισεκατομμύρια φιορίνια, την ώρα που τα έσοδα για το 2013 ήταν 164 δισεκατομμύρια φιορίνια.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !