23 Οκτωβρίου 2014

Δήλωση Δ. Χαραλαμπίδου για την ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού αγώνα

Την ίδια στιγμή που η Δικαιοσύνη καθυστερεί συστηματικά την εκδίκαση των μηνύσεων που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι ενάντια στη διοίκηση των Σούπερ Μάρκετ Αρβανιτίδης, έρχεται χθες, Τετάρτη, να λάβει καταδικαστική απόφαση για την πρόεδρο του σωματείου Σοφία
Καλαντίδου, για την κινητοποίηση που είχε οργανώσει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο του 2010, ενάντια στις απολύσεις της εργοδοσίας.

            Είναι γνωστές οι συνθήκες εργασίας που επί μακρόν επικράτησαν στον Αρβανιτίδη, ατομικές συμβάσεις, εργοδοτική τρομοκρατία, απλήρωτοι εργαζόμενοι, ατέλειωτα ωράρια, αναιτιολόγητες απολύσεις. Αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους μία τέτοια καταδικαστική απόφαση. Το συνδικαλιστικό κίνημα χτυπιέται σήμερα από όλους του μηχανισμούς του συστήματος. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Σοφία Καλαντίδου και στο σωματείο. Η ποινικοποίηση της αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων μας αφορά όλους. Όταν καταδικάζεται η πρόεδρος ενός σωματείου, καταδικαζόμαστε όλοι. Η ανατροπή της σημερινής νεοφιλελεύθερης μνημονιακής κυβέρνησης, η πάλη ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, η αναδιοργάνωση του εργατικού κινήματος, η επαναφορά της εργατικής νομοθεσίας και η δουλειά με αξιοπρέπεια και πλήρη δικαιώματα αποτελούν στόχους που το εργατικό κίνημα οφείλει ενωμένο να παλέψει, μακριά από διχαστικές λογικές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !