3 Οκτωβρίου 2014

Η Ορθοδοξία είναι εκκλησία της ανοχής

«Παραδόσεις και κράτος δικαίου δεν είναι έννοιες οξύμωρες στην πατρίδα μας. Κάποιοι με την εμμονή που εμφανίζουν κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας -την οποία συχνά στοχοποιούν στο όνομα της κοσμικότητας, στρεβλώνοντας ενίοτε την ιστορική πραγματικότητα- δεν
προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα».
Ο Θεσσαλός πολιτικός χαιρέτησε τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, αλλά υπογράμμισε ότι  η θρησκευτική ελευθερία στη χώρα μας είναι «κυρίως εμπεδωμένη στη συνείδηση των Ελλήνων. Η ανοχή στη διαφορετική πίστη, στη θρησκευτική ταυτότητα είναι ένα χαρακτηριστικό που διακρίνει τον πολιτισμό μας. Παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία ανήκουμε στην Ορθόδοξη Εκκλησία, οι πιστοί άλλων θρησκευτικών δογμάτων δεν αντιμετώπισαν διακρίσεις και εχθρότητα σε κοινωνικό επίπεδο. Αυτό οφείλεται σε αυτήν την κουλτούρα της ανοχής, σε βαθιά ριζωμένες παραδόσεις του λαού μας, παρά τις ακρότητες που ακούγονται δυστυχώς τελευταία από διάφορες πλευρές του πολιτικού φάσματος».
Ο κ. Χαρακόπουλος συνέχισε λέγοντας πώς «κηρύγματα μίσους ή υπόνοιες ή καχυποψίες για θρησκευτικές κοινότητες απάδουν του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και της ίδιας της φύσης της ορθόδοξης πίστης».

Ταυτόχρονα έκανε ιδιαίτερη μνεία στα εγκλήματα κατά των μειονοτήτων και των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή από τους τζιχαντιστές, αρκετοί από τους οποίους προέρχονται από την Ευρώπη επισημαίνοντας ότι «σε συνθήκες αναμφίβολης ισοπολιτείας και θρησκευτικής ελευθερίας που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι διαθέτουν χώρες όπως η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία, με ευθύνη θρησκευτικών τιτλούχων στο εσωτερικό θρησκευτικών κοινοτήτων έχουμε έξαρση φονταμενταλιστικών κηρυγμάτων που βρίσκουν εύκολα ακροατές-θύματα σε νεαρούς κυρίως οπαδούς» και ζήτησε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και εμείς στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !