24 Οκτωβρίου 2014

Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα στην Καλαμαριά την Κυριακή 2 Νοεμβρίου

Ανοιχτά  θα είναι τα εμπορικά  καταστήματα στην Καλαμαριά  την Κυριακή 2 Νοεμβρίου ύστερα από απόφαση του εμπορικού συλλόγου Καλαμαριάς.Την  ίδια ώρα οι καταστηματάρχες ενημερώνουν τους  καταναλωτές για το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων των  «mid-season sales«.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμαριάς ενημερώνει  λοιπόν εμπόρους και καταναλωτές ότι από Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 έως και Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 θα ισχύσει η εφαρμογή του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων «mid-season sales«.
Βάσει του νόμου, οι εμπορικές επιχειρήσεις δύνανται να λειτουργήσουν προαιρετικά τις τέσσερις (4) Κυριακές που αντιστοιχούν στην πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτωτικών περιόδων. Κατόπιν τούτου, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 (πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου) οι εμπορικές επιχειρήσεις δύνανται (προαιρετικά) να είναι ανοιχτές
Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμαριάς, προτείνει το Ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων που θα είναι επιλέξουν να είναι ανοιχτά στην ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, να είναι από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Σύμφωνα με το Νόμο 4177/2013, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, δηλαδή οι εκπτώσεις επιτρέπονται πλέον τέσσερις (4) φορές το χρόνο, ως εξής:
α) Τακτικές εκπτώσεις:
1. από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και
2. από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου
β) Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι:
το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και
2. το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου
Επομένως, εφέτος, η εκπτωτική περίοδος του Νοεμβρίου ξεκινά την Σάββατο 1 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως το ως Δευτέρα 10 Νοεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Το πλαίσιο του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, βάσει του Νόμου 4177/2013,, καθορίζεται από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !