20 Σεπτεμβρίου 2014

Κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Στα ίχνη κυκλώματος που δραστηριοποιείται στο χώρο της παράνομης διακίνησης  μεταναστών, οδήγησε η επισταμένη έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.


Ταυτοποιήθηκαν ως μέλη του κυκλώματος, δύο αλλοδαποί ηλικίας 24 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και διευκόλυνσης εξόδου λαθρομεταναστών από τη χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένο τρόπο δράσης. Αρχικά, συγκέντρωναν μη νόμιμους μετανάστες που επιθυμούν να αποχωρήσουν από την Ελλάδα, παρέχοντάς τους κατάλυμα και στη συνέχεια τους οδηγούσαν σε διάφορα σημεία Εθνικών Οδών.

Στα παραπάνω σημεία, τα μέλη της οργάνωσης εκμεταλλευόμενα τη στάθμευση  φορτηγών διεθνών μεταφορών, τη στιγμή που απουσίαζαν οι οδηγοί τους, παραβίαζαν τη σχετική σφραγίδα ασφαλείας του τελωνείου, επιβίβαζαν στην καρότσα τους μετανάστες και στη συνέχεια ασφάλιζαν εκ νέου την καρότσα.

Χρησιμοποιώντας τον προαναφερόμενο τρόπο δράσης προσπάθησαν αρχές Ιουνίου 2014 να διευκολύνουν την έξοδο επτά (7) μη νόμιμων μεταναστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Μυγδονίας, σε καρότσα φορτηγού, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης.

Επιπλέον, από την  αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το όφελος που αποκόμιζαν για κάθε μετανάστη ανέρχεται σε 500 έως 1.500 ευρώ.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !