14 Ιανουαρίου 2014

Η Απάντηση του Βαρβιτσιώτη για το Υπολιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης

Απάντηση στην αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής  Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος (12-11-2013) έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτης σχετικά με την αναδιάρθρωση των λιμενικών υπηρεσιών της Πιερίας. 

Ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος στην αναφορά στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγίου επεσήμαινε τους λόγους για τους οποίους η δομή και λειτουργία των υπηρεσιών της Πιερίας θα πρέπει να παραμείνει ως έχει και σε κάθε περίπτωση να μην υπάρξει υποβιβασμός ή συγχώνευση αυτών.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
«Το νέο οργανωτικό σχήμα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου έχει τύχει επεξεργασίας από Ομάδα Έργου του υπουργείου και έχει διαμορφωθεί το σχετικό προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον Οργανισμό του Υπουργείου, στο πλαίσιο του άρθρου 54 του ν. 4178/2013 και της σχετικής Έκθεσης Αξιολόγησης από αρμόδια Επιτροπή του ΥΔΙΜΗΔ. Σημειώνεται επίσης, ότι ο νέος Οργανισμός του Υπουργείου και η νέα διάρθρωση των Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής παρουσιάστηκε την 21-11-2013 με συνέντευξη του κ. Υπουργού.
Όσον αφορά τα κριτήρια αξιολόγησης των δομών των Κεντρικών Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, λαμβάνονται υπόψη οι σύγχρονες απαιτήσεις διάρθρωσης και λειτουργίας, ενώ όσον αφορά τις Περιφερειακές Υπηρεσίες, ακολουθούνται αντικειμενικά κριτήρια που συνοψίζονται ως ακολούθως: α)γεωγραφικά όρια αρμοδιότητας, β) εξειδικευμένος τύπος δραστηριοτήτων που εξυπηρετεί η κάθε Λιμενική Αρχή σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο (διακίνηση επιβατών και φορτίων, αλιεία, τουρισμός κ.λ.π.), γ)επάνδρωση, δ) νέες συνθήκες που οδηγούν σε μεταρρυθμιστικές δράσεις κ.α.

Βασικές στοχεύσεις του νέου οργανωτικού σχήματος είναι η δημιουργία δομών με επιτελικό χαρακτήρα για τον αμεσότερο συντονισμό, την αποτελεσματικότερη εποπτεία, τη συνεκτικότερη διάρθρωση, την ομογενοποίηση του εκτελούμενου έργου, την άρση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !