9 Μαΐου 2013

Η «Γιορτή της Αγάπης» στον Άνω Αγιάννη Πιερίας





H καθιερωμένη πασχαλινή «Γιορτή της Αγάπης», πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη μέρα του Πάσχα στην Τοπική Κοινότητα Άνω Αγίου Ιωάννη. Η εκδήλωση, η οποία συγκέντρωσε πλήθος κόσμου διοργανώθηκε και φέτος από τον Δήμο Κατερίνης, τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας και τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο «ΑΡΓΟΣ».

Στη διάρκεια της γιορτής αναβίωσαν έθιμα, με επίκεντρο τις γνωστές “αυγομαχίες”, έθιμο που έχει τις ρίζες του στον Πόντο και  συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου και την σύγκρουση του καλού με το κακό. Στο διαγωνισμό των αυγομαχιών έλαβαν μέρος άτομα όλων των ηλικιών. Στους νικητές, απονεμήθηκαν έπαθλα, ενώ η εκδήλωση πλαισιώθηκε με παραδοσιακό μουσικοχορευτικό γλέντι. Προσφορά εδεσμάτων έγινε σε όλους τους επισκέπτες.
Κοντά στους συνδημότες βρέθηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του απηύθυνε ευχές για το Πάσχα,  ενώ συνεχάρη για τη διοργάνωση τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου «ΑΡΓΟΣ», καθώς όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «με την προσήλωσή τους στην παράδοση συμβάλλουν ουσιαστικά στη διατήρηση των εθίμων του τόπου».

Χαιρετισμό – καλωσόρισμα προς όλους τους επισκέπτες απηύθυναν, επίσης,  ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας Θωμάς Παπαδημητρίου και η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου. Από την πλευρά τους, ο Πρόεδρος  και τα μέλη του Δ.Σ. του Ποντιακού Συλλόγου «ΑΡΓΟΣ» ευχαρίστησαν τον κόσμο για την αθρόα προσέλευση,  όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την προβολή της εκδήλωσης, τον Δήμαρχο  Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και τον Ο.Π.Π.Α.Π., οι οποίοι στέκονται αρωγοί στις δραστηριότητες του συλλόγου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, η βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, εκπρόσωποι βουλευτών,  οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέξανδρος Γιουμίδης, Ζήνων Σατραζέμης, Γιώργος Κυριακίδης, Σάββας Οφείδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης Παρθένα Μακρίδου - Παρτσαλίδου,  οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Άνω Αγίου Ιωάννη, Γανόχωρας, Τριλόφου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Αλέκος Οφίδης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !