15 Μαΐου 2013

Α.Μάντζιος :Αλληλεγγύη στο αγώνα των εκπαιδευτικών


Η  τρικομματική  κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να διαλύσει το δημόσιο χώρο και  κάθε δημόσια  υπηρεσία. Στην εκπαίδευσης ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τραγικός.
Συγχωνεύσεις σχολείων, τεράστια κενά σε καθηγητικό προσωπικό, φωτοτυπίες αντί για βιβλία, σχολεία χωρίς λεφτά για πετρέλαιο θέρμανσης και στοιχειώδη συντήρηση κτηρίων,
εξαθλιωμένοι μαθητές που πεινάνε, καθηγητές με εξευτελιστικούς μισθούς και υποχρεωτικές μετακινήσεις ανά την επικράτεια υπό την απειλή της απόλυσης, με ένα πειθαρχικό δίκαιο που τους κάνει έρμαιο και θύματα στην εκδικητική μανία καθενός αφού και μόνο η παραπομπή στο πειθαρχικό των δημοσίων υπαλλήλων, ακόμα και για εξωυπηρεσιακά ζητήματα ή αστικές διαφορές, θα τους θέτει αυτόματα εκτός υπηρεσίας.
Μέσα σ’ αυτό το καθεστώς διάλυσης του δημόσιου σχολείου, οι καθηγητές δίνουν έναν αγώνα αξιοπρέπειας, όχι μόνο για τους ίδιους άλλα και για τους μαθητές, που πρώτοι απ’ όλους υφίστανται τις συνέπειες της εγκληματικής και απάνθρωπης πολιτικής της κυβέρνησης.  
 Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους καθηγητές πριν καν απεργήσουν, για το «μέλλον» των μαθητών, το οποίο η ίδια έχει καταστρέψει.
 Η δημοτική μας παράταξη καταδικάζει τις αντισυνταγματικές  πρακτικές της κυβέρνησης και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στο δίκαιο αγώνα των καθηγητών.
Χαιρετίζουμε τις μαζικές γενικές συνελεύσεις της ΕΛΜΕ στην Κατερίνη και σε όλη την Ελλάδα και τις αγωνιστικές τους αποφάσεις με συντριπτική πλειοψηφία.
Καλούμε τους γονείς και τους μαθητές, όλους τους δημότες της Κατερίνης να εκφράσουν της αλληλεγγύη τους, να αγωνιστούν κι αυτοί στο πλάι τους σε όφελος της δημόσιας παιδείας. 

Χωρίς καθηγητές δεν μπορεί να υπάρξει σχολείο.

Χωρίς αγώνες δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον!

Κατερίνη 15/5/2013

Για τη δημοτική παράταξη
Μάντζιος Δ. Αντώνης
δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !