16 Μαΐου 2013

Εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου


Το θέμα για το φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων «Μουσεία (Μνήμη+ Δημιουργικότητα)= κοινωνική αλλαγή» αποτελεί μοναδική ευκαιρία ώστε το μουσείο, που αποτελεί καθρέφτη της ταυτότητας και των εθίμων  μιας τοπικής κοινότητας, να αποτελέσει πόλο έλξης,
δημιουργικότητας και νέας αντιμετώπισης του παρελθόντος.
Ειδικότερα σήμερα που η Ελλάδα διανύει μια δύσκολη περίοδο, που αξίες επιδέχονται κριτική και συχνά καταρρέουν και το ανθρώπινο ηθικό πλήττεται, το μουσείο οφείλει να επαναφέρει στο νου γεγονότα και στοιχεία του ιστορικού παρελθόντος του ελληνισμού, που υπήρξε φωτεινός καθοδηγητής παγκόσμια και εμπνευστής αλλαγών, όπως της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης και του Διαφωτισμού.
ΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η ΚΖ’ Ε.Π.Κ.Α. θα τιμήσει τη 18η Μαΐου με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Θεοί. Ήρωες και βασιλιάδες, αγιαστήρια και παπάδες». Σκοπός του προγράμματος είναι η αναγνώριση της διαχρονικότητας της ανθρώπινης επιθυμίας και ανάγκης για πίστη τόσο σε θεό, όσο και σε άνθρωπο ηγέτη ή απλά ηρωικά δυναμικό.
Το πρόγραμμα αναφέρεται κυρίως σε παιδιά Στ’ δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου. Θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου και θα υλοποιηθεί κατόπιν συνεννοήσεως με τα σχολεία. Η διάρκειά του υπολογίζεται στις 4 ώρες.
Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Επίσης, η ΚΖ’ Ε.Π.Κ.Α. θα τιμήσει τη 18η Μαΐου και με συναυλία της χορωδίας Εστίας Πιερίδων Μουσών, που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου στις 10:00 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !