17 Απριλίου 2013

Καθάρισε το πλατανόδασος Μελισσουργού
Εκατοντάδες εθελοντές σε όλο το δήμο Βόλβης καθάρισαν δασικές εκτάσεις στο πλαίσιο της οργανωμένης περιβαλλοντικής εκστρατείας Lets Do It-2013

Η απόδειξη ότι όταν όλοι μαζί ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, δόθηκε το πρωί της Κυριακής 14 Απριλίου στο Πλατανόδασος του Μελισσουργού. Το δάσος με τα αιωνόβια πλατάνια μαζί με τη γέφυρα στην είσοδο του είχαν δεχθεί σοβαρό πλήγμα από τη μανία τα φύσης όταν ο παρακείμενος χείμαρρος είχε φουσκώσει, πλημμυρίζοντας όλη την πανέμορφη περιοχή, η οποία από πόλος επίσκεψης είχε μετατραπεί σε αδιάβατο τοπίο.


Με την οργανωτική καθοδήγηση του  Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης, στο σημείο συγκεντρώθηκαν εθελοντικά στρατιώτες, πυροσβέστες, ειδικευμένοι επαγγελματίες και μεμονωμένοι πολίτες κάθε ηλικίας, μαζί με τα εργαλεία τους και ειδικά οχήματα. 

Αρχικά με συντονισμένες ενέργειες αποκατέστησαν τη γέφυρα που βρίσκεται κοντά στο Πλατανόδασος, καθαρίζοντας την από φερτές ύλες και άχρηστα υλικά, στερεώνοντας τα κάγκελα της που είχαν υποστεί καταστροφές από τα ορμητικά νερά. Άλλες ομάδες καθάρισαν το δάσος από λάσπες και χώματα που είχε φέρει ο χείμαρρος κι ασβέστωσαν τα δέντρα, επουλώνοντας τις πληγές στο «τραυματισμένο» περιβάλλον.


Η ενέργεια αυτή έγινε στο πλαίσιο της διεθνούς εθελοντικής καμπάνιας για το περιβάλλον «Lets Do It», που εξαπλώθηκε και σε άλλες περιοχές του δήμου Βόλβης την ίδια μέρα, καθώς με υποδειγματικό τρόπο, πολιτιστικά σωματεία και φορείς, μαζί με εκατοντάδες πολίτες, καθάρισαν δασικές εκτάσεις, αλσύλλια και κοινόχρηστους χώρους περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !