17 Απριλίου 2013

ΛΑΡΙΣΑ: ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ



           Την ένταξη ενός νέου έργου στο ΕΣΠΑ / Θεσσαλίας που συμβάλλει στην αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων, ενέκρινε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Η σχετική ανακοίνωση έγινε στο παλιό 


νηπιαγωγείο Τερψιθέας παρουσία του δημάρχου Λάρισας κ. Κώστα Τζανακούλη, και της ανιτπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου. Συγκεκριμένα εντάσσεται το έργο «Νηπιαγωγείο Τερψιθέας», προϋπολογισμού 900.000 ευρώ με Φορέα Υλοποίησης το Δήμο Λαρισαίων.
Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Στόχος της αιρετής Περιφέρειας είναι η ανύψωση της δημόσιας παιδείας και του δημόσιου σχολείου. Μέσω του ΕΣΠΑ αναβαθμίζουμε και δημιουργούμε νέες υποδομές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η κατασκευή του νηπιαγωγείου αποτελούσε ένα δίκαιο εκπαιδευτικό-κοινωνικό αίτημα της περιοχής. Με το έργο αυτό λύνεται το κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στην Τερψιθέα. Το κτίριο πρόκειται να κατασκευαστεί με σύγχρονες προδιαγραφές, που καλύπτουν τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, αναβαθμίζοντας παράλληλα και την περιοχή. Βελτιώνοντας τις υποδομές στον τομέα της εκπαίδευσης επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών μας».


Η κ. Ρ. Καραλαριώτου σημείωσε τα εξής: «Η Τερψιθέα είναι μία περιοχή του Δήμου Λαρισαίων που αναπτύσσεται ραγδαία και η ανάγκη για νέο νηπιαγωγείο είναι επιτακτική. Παρόλο το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατάφερε, μέσω του ΕΣΠΑ, να εξοικονομήσει τα απαραίτητα χρήματα έτσι ώστε τα παιδιά νηπιακής ηλικίας της περιοχής να αποκτήσουν ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο. Βασικό μας μέλημα είναι τα παιδιά να φοιτούν σε ένα παιδαγωγικό περιβάλλον που θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές»
Από την πλευρά του ο κ. Κ. Τζανακούλης τόνισε: «Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Λαρισαίων έχει σταθερό προσανατολισμό στην αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ για τη βελτίωση των υποδομών στην εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας εντάσσεται στο ΕΣΠΑ η κατασκευή του νέου νηπιαγωγείου Τερψιθέας, ενός έργου που έρχεται να αντιμετωπίσει συγκεκριμένες ανάγκες και να ικανοποιήσει ένα παλιό αίτημα των κατοίκων της περιοχής»
Ειδικότερα το έργο «Νηπιαγωγείο Τερψιθέας» αφορά στην ανακατασκευή και αναβάθμιση παλαιού λιθόκτιστου κτιρίου εμβαδού 600 τ.μ., το οποίο βρίσκεται σε δημοτικό οικόπεδο έκτασης 2.490 τ.μ. στο κέντρο του δημοτικού διαμερίσματος της Τερψιθέας. Οι χώροι εντός του κτιρίου θα διαμορφωθούν κατάλληλα σε δύο αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και ανάπαυσης των νηπίων, αίθουσα εργασίας, γραφείο των νηπιαγωγών, κουζίνα, τραπεζαρία και χώρους υγιεινής νηπίων, προσωπικού και κοινού.
Στο κτίριο πρόκειται γίνουν επίσης καινούργιες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, και ο περιβάλλων χώρος θα διαμορφωθεί εκ νέου με την κατασκευή ενός ξύλινου υπόστεγου, τη δημιουργία ενός κυκλικού πλατώματος με χαμηλές κερκίδες για τις σχολικές εκδηλώσεις, τη δημιουργία παιδικής χαράς και τη φύτευση με χλοοτάπητα, δένδρα και λουλούδια του υπόλοιπου χώρου.
Βασικός στόχος της παρέμβασης αυτής είναι να λυθεί το πρόβλημα στέγασης του μαθητικού δυναμικού στην Τερψιθέα, ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες σε εκπαιδευτικές μονάδες, λόγω της αύξησης του μαθητικού δυναμικού.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και την βελτίωση των κοινωνικών υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην ευρύτερη περιοχή.
            Το παραπάνω  έργο αξιολογήθηκε θετικά στο πλαίσιο του 2ου κύκλου υποβολής προτάσεων προς αξιολόγηση της με α/α 57 Πρόσκλησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας, εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !