19 Οκτωβρίου 2012

Με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια συναντήθηκε ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας


Συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια είχε προχθες, Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012, ο βουλευτής ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας. Ο βουλευτής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  στον Δήμο Θεσσαλονίκης έθεσε στον Υπουργό μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην Θεσσαλονίκη, όπως τα αυξημένα ποσοστά εγκληματικότητας, τα προβλήματα στο κυκλοφοριακό της πόλης και το μείζον ζήτημα του παραεμπορίου που αποτελεί ένα καίριο πλήγμα για την αγορά και τους επαγγελματίες.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι ήδη βρίσκεται στο τελικό στάδιο η αναδιάρθρωση της Αστυνομίας σε ολόκληρη την επικράτεια και ότι τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για το Υπουργείο λόγω της σημασίας και του μεγέθους της πόλης. «Γνωρίζουμε καλά τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης και αξιοποιούμε κάθε πληροφορία ώστε να βελτιώσουμε και να αναβαθμίσουμε την αστυνόμευση της Θεσσαλονίκης και την προστασία των πολιτών της», υπογράμμισε ο κ.Δένδιας.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής επικεντρώθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάζεται ιδιαίτερη αύξηση της εγκληματικότητας, όπως η περιοχή που περιβάλλει τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης αλλά και περιοχές που διαμένουν ειδικές πληθυσμιακές ομάδες. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αύξηση του οργανωμένου εγκλήματος στην πόλη και στην αποθράσυνση των εγκληματιών καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται κρούσματα κλοπών και ληστειών ακόμη και σε ώρες αιχμής, την ώρα που οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα συμπολίτες μας.
Στη συνέχεια ο Κ.Γκιουλέκας έθεσε μετ’ επιτάσεως το θέμα της παντελούς έλλειψης τροχαίας αστυνόμευσης στην Θεσσαλονίκη, η οποία, σε συνδυασμό με την ανικανότητα και το έλλειμμα συντονισμού της δημοτικής αρχής, όπως παρατήρησε, έχει παραδώσει την πόλη στην απόλυτη κυκλοφοριακή αναρχία. «Παράνομα παρκαρισμένα, διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, δίκυκλα πάνω στα πεζοδρόμια δημιουργούν καθημερινά κυκλοφοριακό έμφραγμα στην πόλη», συμπλήρωσε ο βουλευτής. «Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων στη δημοτική αστυνομία ούτε η δημοτική αρχή, με την παντελή έλλειψη συντονισμού, ούτε η ελάχιστη παρουσία της τροχαίας έχει καταφέρει έως σήμερα να επιφέρει την ευταξία στην Θεσσαλονίκη, ακόμη και στις κεντρικές οδούς της πόλης».  
Τέλος, σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει την εικόνα ενός ατέλειωτου παζαριού, με τα λευκά σεντόνια στα οποία πωλούν τα πλαστά προϊόντα τους λαθρομετανάστες, μπροστά ακριβώς στις επιχειρήσεις και τα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Πρόκειται για μια άθλια κατάσταση που πλήττει καίρια την αγορά, συντελεί στην περαιτέρω αύξηση της ανεργίας αλλά και δυσφημεί την πόλη.
Για τους λόγους αυτούς ο βουλευτής ζήτησε από τον κ.Δένδια την άμεση ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης της Θεσσαλονίκης σε διάφορους τομείς και ιδιαίτερα στον τομέα της τροχαίας, ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες σε έμψυχο δυναμικό. «Πρέπει να αυξηθεί η αστυνομική δύναμη τουλάχιστον κατά 1000 άτομα» επισήμανε ο βουλευτής στον Υπουργό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !