19 Οκτωβρίου 2012

Φata Morgana Band ......ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΥΣ !


Οι Φata Morgana Band είναι ένα διμελές σχήμα ελληνόφωνου heavy rock που υπάρχει απ'το 2006 και αποτελείται απ'τους Γιάννη Κωνσταντινίδη ( ερμηνεία-φωνητικά ) και Πάνο Σαμαρά (κιθάρες/μουσική-στίχοι ), δύο φίλους με πολλά όνειρα και αγάπη για τη μουσική.
Από τις 2 Απριλίου 2011 κυκλοφορεί το album ντεμπούτο τους με τίτλο ''Ταξίδι Αγνώστου Προορισμού'' το οποίο ηχογραφήθηκε στο Nemesis Recording St
udio-Καβάλα όπου έγινε και το mix-mastering επίσης και διατείθετε σε όλα τα δισκοπωλεία απο το ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ.






Όλη η μουσική των τραγουδιών είναι εξ'ολοκλήρου γραμμένη και παιγμένη απ'τον Πάνο Σαμαρά (όπως και οι στίχοι επίσης) των οποίων την ερμηνεία και τα backing vocals ανέλαβε εξ'ολοκλήρου ο Γιάννης Κωνσταντινίδης. Η επιμέλεια του μπάσσου και των drums στις ηχογραφήσεις του album έγινε από δύο έμπειρους guest μουσικούς οι οποίοι πλαισίωσαν με το παίξιμό τους τις υπάρχουσες συνθέσεις του Σαμαρά Πάνου.
Έχουν κάνει πολλές σημαντικές εμφανίσεις σε stages,μαγαζιά,συναυλίες και διεθνή Φεστιβάλ (Dramaica,Νάουσσα Rockfest,Rockavala,Γιορτές Δάσους,διεθνές Φεστιβάλ ''Καραισκάκεια''κ.α. και έχουν μοιραστεί το stage με τους De Facto,Μωρά στη Φωτιά,Rous,Ψαραντώνη,Δραμαμίνη και άλλους πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες) αποσπώντας πάρα πολύ θετικές κριτικές και κερδίζοντας αφιερώματα και συνεντεύξεις σε εφημερίδες περιοδικά και τοπικά κανάλια.Μεγαλύτερη διάκριση τους θεωρείται στον Πανευρωπαικό Διαγωνισμό Eurock Marathon όπου επιλέχτηκαν απο 4μελή μουσική επιτροπή στα ημιτελικά ανάμεσα από 252 συμμετοχές ως η μοναδική Ελληνόφωνη μπάντα.
Κάποιες από τις έννοιες που έχει το Φata Morgana είναι και το φαινόμενο του ''αντικατοπτρισμού'' (σύμφωνα με τους ναυτικούς), πράγμα που ενστερνιστήκαμε διότι στα τραγούδια μας και τη μουσική μας ευρύτερα αντικατοπτρίζονται οι ζωές μας.
Όλοι άλλωστε δικαιούνται να ονειρεύονται... Φata Morgana Band
Links:
Facebook: http://www.facebook.com/fatamorganabandofficial
Youtube: http://www.youtube.com/user/2008fatamorgana


Videos: http://www.youtube.com/watch?v=Qy49Dt4HqOI&feature=plcp
            http://www.youtube.com/watch?v=0KHLw29dWiY&feature=plcp

Videos live:http://www.youtube.com/watch?v=JLEX53dzK1A&feature=plcp
                 http://www.youtube.com/watch?v=t1zCjQ_hs-k&feature=plcp

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο παιδιά εύχομαι το "Ταξίδι Αγνώστου Προορισμο" να είναι η άρχή ενός μέγάλου ταξίδιού της ζωής σας κια της μουσικής σας.Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !