13 Φεβρουαρίου 2012

Η Μηλιά ΘΑΝΑΣΗ...ΕΒΓΑΛΕ ΗΡΩΕΣ....ΚΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΣΕΣ !!!!




Ο Θανάσης Παπαγεωργίου γεννήθηκε στη Μεσαία Μηλιά Πιερίας το 1954.

Εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ το 1984, στην οποία παρέμεινε έως το 2005. Από τον Μάρτιο του 2005 είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Διετέλεσε:


  • 2009 - Σήμερα Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ Πιερίας
  • 2004 - 2007 Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ Πιερίας
  • 2000 - 2004 Πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικής Ανάπτυξης Πιερίας (ΙΣΑΠ) του οποίου και είναι ιδρυτικό στέλεχος.
  • 2000 - 2003 Πρόεδρος στην Καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ Α.Ε.
  • 1995 - 2003 Πρόεδρος στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Μακεδονίας-Θράκης.
  • 1993 - 2000 Υποδιοικητής στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.
  • 1996 - 2000 Πρόεδρος στην Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
  • 1990 - 1999 Γραμματέας Τομέα Αγροτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.
  • Πρόεδρος και Διευθυντικό στέλεχος σε πολλές εταιρείες του Ιδιωτικού και Συνεταιριστικού τομέα

"ΠΡΟΕΔΡΟΣ" ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ......ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ.....ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ...ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ......ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΠΙΕΣΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΣ...ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ...ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ....

Η ΜΗΛΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΕΒΓΑΛΕ ΗΡΩΕΣ.....



Οι Λαζαίοι ήταν οικογένεια κλεφτών και αρματολών, που έδρασαν στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου αλλά και στη θάλασσα, πριν από την Επανάσταση του 1821 και 400 τουλάχιστον μέλη της θυσιάστηκαν στον Αγώνα. Το όνομά τους φέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Κάτω Μηλιάς Πιερίας.


Γενάρχης της οικογένειας θεωρείται ο Έξαρχος
 Τόλιος Λάζος (περίπου 1705-1800), με καταγωγή από την Ελασσόνα , ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής των καπεταναίων στο αρματολίκι της Πιερίας, με έδρα τη Μηλιά Πιερίας. Πιθανή είναι ωστόσο, η καταγωγή της οικογενείας και από την Έδεσσα[1]. Ο Τόλιος Λάζος έλαβε μέρος στην επιτυχημένη επιχείρηση στην Κάλλιανη (Αιανή σήμερα) μαζί με άλλους κλέφτες. Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η λεηλασία του τσιφλικιού και η αρπαγή 94 φορτωμάτων ζώων με πλούσια λεία. Στα Ορλωφικά, συγκρούστηκε με τους Τούρκους και αναγκάστηκε να καταφύγει στο Αιτωλικό. Έπειτα από τρίμηνη πολιορκία, κατάφερε να αντισταθεί και να επιστρέψει στα λημέρια του στον Όλυμπο. Απέκτησε 4 γιους:Τόλιος Λάζος
 [Επεξεργασία]

  • Γιάννης Λάζος: Σφάχτηκε στον Τύρναβο (1813) από το Βελή Πασά, μαζί με 36 άλλα μέλη της οικογένειας των Λαζαίων. Ο γιος του, Τόλιος, γλίτωσε την ομαδική σφαγή επειδή ήταν 12 ετών και αργότερα έγινε χιλίαρχος στο Θεσσαλομακεδονικό Σώμα. Πέθανε νέος στις 15 Φεβρουαρίου 1836. Ο γιος του, Γιάννης, σκοτώθηκε το 1835 σε συμπλοκή με Γκέγκηδες έξω από το Λιβάδι.
  • Λιόλιος Λάζος: Απαγχονίστηκε το 1815 στην Πόλη, μαζί με τους 2 γιους του
  • Δήμος Λάζος: Σκοτώθηκε στη Μηλιά από το Βελή Πασά. Κατά μία άλλη εκδοχή, σουβλίστηκε στη Μαλαθριά, σημερινό Δίον Πιερίας.
  • Κώστας Λάζος: Στάλθηκε από το Βελή Πασά στα Γιάννενα, όπου ανασκολοπίστηκε από τον Αλή Πασά



ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΣΕΣ....


Χάρης Μπαζακος

3 σχόλια:

  1. ΝΙΩΘΩ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ...ΒΕΒΑΙΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ...ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΓΥΑΛΑ ΤΟΥΣ.
    ΟΜΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΨΩΜΙ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕΣ... ΔΕ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ... ΚΑΙ ΓΩ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΚΟΨΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ... ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. to pirgo ton Lazaion ton ekapse kapios onomati Salas, atomo pou ekane symphonies still simerinon politikon kai xlidates diakopes sti Mykono eno tin idia stigmi i Miliotes perimenan apegnosmeni stirixi ap to neosistato elliniko kratos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !