14 Νοεμβρίου 2014

Η αλήθεια για το περιστατικό ανασφάλιστης 47χρονης που πέθανε

     
 Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το θάνατο ανασφάλιστης αλλοδαπής 47χρονης που έφυγε από το Νοσοκομείο και την επόμενη ημέρα προσεκομίσθη νεκρή, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης διευκρινίζει τα εξής:

Α) εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον άδικο θάνατο και το τραγικό συμβάν, στην οικογένεια και τους συγγενείς της.
Β) Η 47χρονη γυναίκα, προσήλθε το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου  με αναφερόμενη πολυαλγία, εξετάστηκε από τρεις (3) ειδικότητες ιατρών (Παθολόγο, Χειρουργό και Ψυχίατρο), και της προτάθηκε εισαγωγή στην Παθολογική Κλινική για περαιτέρω νοσηλεία.
Γ) Η ίδια και ο γιος της αρνήθηκαν την εισαγωγή στην Παθολογική Κλινική και παρά την αντίθετη γνώμη των ιατρών υπέγραψαν στο βιβλίο των Επειγόντων Περιστατικών ότι δεν επιθυμούν εισαγωγή και ότι με δική τους ευθύνη θέλουν να αποχωρήσουν.
Δ) Ουδείς από το προσωπικό του Νοσοκομείου της ζήτησε το ασφαλιστικό της καθεστώς. Ούτως ή άλλως, αυτό ζητείται μετά την εισαγωγή, την 1η ημέρα νοσηλείας στην πρωινή βάρδια.
Ε) Τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης (2010-2014), ουδέποτε το Νοσοκομείο αρνήθηκε εισαγωγή ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ περιστατικού επειδή ο ασθενής ήταν ανασφάλιστος ή/και οικονομικά άπορος (παρά το νομικό κενό).

 Άλλωστε για παρόμοιους κοινωνικούς λόγους (ανεργία, φτώχεια και απώλεια ασφαλιστικής ικανότητας) η Κυβέρνηση από τον περασμένο Μάϊο, νομοθέτησε τη ΔΩΡΕΑΝ Νοσηλεία και φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων ασθενών σε ΟΛΑ τα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !