19 Σεπτεμβρίου 2014

Ψήφισμα του Δ.Σ. Νεάπολης-Συκεών για τον Π.Φύσσα


Ψήφισμα με αφορμή τη σημερινή θλιβερή επέτειο συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών κατά πλειοψηφία, στην τελευταία συνεδρίασή του.

Παράλληλα, ο δήμος συμμετέχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση-διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, σήμερα στις 6.30 το απόγευμα.  
Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος

«Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα. Η δολοφονία αυτή απέδειξε το πραγματικό πρόσωπο των δραστών της και της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και ανέδειξε τον κίνδυνο ενός κύκλου αίματος με θύματα Έλληνες πολίτες και μετανάστες. Ενός κύκλου αίματος που συνδέεται άμεσα με τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται σε βάρος του ελληνικού λαού και τροφοδοτούν την προπαγάνδα και τη δημαγωγία της Χρυσής Αυγής.
»Ενός κύκλου αίματος που προκύπτει από την αναβίωση του φασισμού σε διάφορες μορφές στη χώρα μας, η οποία σχετίζεται άμεσα, εκτός από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, και με την παράδοση, την πολιτική ιστορία και την απεχθή βία που ανεχθήκαμε στο παρελθόν.
»Τέτοια γεγονότα, όπως η άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν θέτουν σε κίνδυνο μόνο τη ζωή των πολιτών, αλλά αποτελούν καίριο πλήγμα για τα ιδανικά της ελευθερίας και του δημοκρατικού πολιτεύματος.
»Αναγκαίοι όροι για την καταπολέμησή τους είναι πρώτιστα η πολιτική και κοινωνική αφύπνιση των πολιτών και η ενεργοποίηση μηχανισμών και θεσμών για την αποκάλυψη της φασιστικής βίας και την τιμωρία όλων όσοι οργανώνουν και εκτελούν τέτοιες βίαιες επιθέσεις.
»Υπό το βάρος των παραπάνω, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών κατέβαλλε και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αποτροπή οποιασδήποτε απόπειρας παραβίασης των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων κάθε ανθρώπινης ύπαρξης.
»Θα εξακολουθεί να προασπίζει τις αξίες της ισότητας και της αλληλεγγύης, καταδικάζοντας κάθε φαινόμενο φασιστικής βαρβαρότητας που θίγει τη Δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
»Καλούμαστε σήμερα όλοι, μεμονωμένοι πολίτες και εκπρόσωποι δημοκρατικών θεσμών, να εμπεδώσουμε με τις πράξεις μας το μήνυμα “Όχι στη βία”».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !