19 Σεπτεμβρίου 2014

Εγκαινιάστηκε σήμερα το Νηπιαγωγείο Καλυβών Πολυγύρου

Τα εγκαίνια του 2θέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου Καλυβών πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, (Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014),. από το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτο Σιμόπουλο.

Το νέο κτίριο, που κατασκευάστηκε με τη μέθοδο της προκατασκευής, παρέχει στα παιδιά προσχολικής αγωγής της Γερακινής και των Καλυβών, ένα ασφαλές αλλά και άνετο περιβάλλον μάθησης.
Τον Γενικό Γραμματέα καλωσόρισε ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος, που μεταξύ των άλλων τόνισε τα εξής: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα, εδώ στις Καλύβες το φίλο του Πολυγύρου και της Χαλκιδικής, Στράτο Σιμόπουλο, ο οποίος έμπρακτα έχει αποδείξει την αγάπη του στον τόπο μας. Ευχόμαστε από τη θέση, που κατέχει να συνεχίσει να στηρίζει τις προτάσεις και τις προσπάθειές μας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής μας».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σιμόπουλος, μεταξύ των άλλων ανέφερε τα εξής: «Στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχουν σημαντικό ρόλο και οι υποδομές με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα. Έτσι, με τη χρησιμοποίηση της κρατικής εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» που εποπτεύουμε, κατασκευάζουμε σχολεία, κάτι που κάνουν άλλωστε κυρίως οι Δήμοι. Στα πλαίσια αυτά είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σήμερα από τη Χαλκιδική αποδεικνύουμε έμπρακτα το ρόλο μας, παραδίδοντας για χρήση το διθέσιο νηπιαγωγείο Καλυβών, το οποίο έχει κατασκευασθεί με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής κ. Κούκος, ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του Περιφερειακού Διευθυντή Π.Ε. και Δ.Ε. κ. Γ. Καρατάσιου:

«Χαιρόμαστε γιατί με τα εγκαίνια του διθέσιου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Καλυβών, προσφέρουμε στα παιδιά των Καλυβών και της Γερακινής, ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον, που θα τους επιτρέψει να βάλουν τα πρώτα γερά θεμέλια στη μάθηση και στην κοινωνικοποίηση. Είναι ένα αισιόδοξο γεγονός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, που αποδεικνύει τη δυναμική του ΟΣΚ, μέσα από την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, αλλά και την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας μεταξύ των φορέων αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας. Φυσικά, ο θεσμός του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, ανταποκρίνεται με επιτυχία τόσο στις σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις, όσο και στις προτεραιότητες της εκπαιδευτικής μας πολιτικής για την υποστήριξη και την ενίσχυση της προσχολικής αγωγής στη χώρα μας. Εύχομαι καλή, δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά στους μαθητές μας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και σας διαβεβαιώνω ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και εγώ προσωπικά, αγωνιζόμαστε καθημερινά για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων μας, την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και την προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά μας».

Τέλος η Διευθύντρια του σχολείου κα Μουχτούρη, η οποία ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και όλους τους φορείς, που συμμετείχαν για την υλοποίηση του έργου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Χαλκιδικής, κ. Καρανάσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Γιώργος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βορδός και κ. Κοντογιώργης, Δημοτικοί Σύμβουλοι Πολυγύρου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πολυγύρου, κ. Κατσιακιώρης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Πολυγύρου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πολυγύρου, ο Διευθυντής των Μεταλλείων Γερακινής και φυσικά γονείς των παιδιών και κάτοικοι της περιοχής.

Μετά την τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Πολυγύρου μεταξύ του Γενικού Γραμματέα και του Δημάρχου Πολυγύρου και κατόπιν ο κ. Σιμόπουλος επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Πολυγύρου και το Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !