4 Ιουνίου 2014

Προχωρά η ανέγερση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γανόχωρας

Με ταχείς ρυθμούς και εντός των εγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων συνεχίζονται οι εργασίες ανέγερσης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στην Τοπική Κοινότητα Γανόχωρας του Δήμου
Κατερίνης. Όπως είναι γνωστό πρόκειται για σχολικό κτίριο ειδικά κατασκευασμένο, προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες μαθητών με αναπηρίες, ένα έργο που αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και αναμένεται να διαμορφώσει σύγχρονες συνθήκες εκπαίδευσης για τα παιδιά με αναπηρίες, καθώς και στήριγμα για τους γονείς των παιδιών.

 Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός (μπετά) όλων των κτιρίων, στο κτίριο 3 έχουν ολοκληρωθεί οι υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις (υποδομές). Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες που αφορούν θερμοπρόσοψη και επιχρίσματα αντίστοιχα. Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι τοιχοποιίες στο κτίριο 3, ενώ στα κτίρια 1 & 2 αντίστοιχα σε ποσοστό 50 και πλέον τοις εκατό. Επιπλέον κατασκευάζεται η περίφραξη.


Σάββας Χιονίδης: «Φροντίζουμε για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες»

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και φροντίζουμε για την αναβάθμιση και την συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος παράλληλα εκφράζει την ικανοποίησή του για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών.


Γενικότερα, ο σχεδιασμός του  έργου περιλαμβάνει την κατασκευή τριώροφου κτιρίου, συνολικής επιφάνειας 2.424 τετρ. μ. και επιφάνεια κάλυψης του διδακτηρίου 1.136 τετρ. μ. Το κτίριο θα διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, έξι αίθουσες διδασκαλίας και νηπιαγωγείων, γραφεία εκπαιδευτικών και κοινωνικής λειτουργού και ειδικό χώρο φαγητού. Επίσης, χώρους για εργαστήρια, εργοθεραπευτή, ψυχολόγο και λογοθεραπευτή. Το σύνολο των εγκαταστάσεων θα εξυπηρετεί τις ανάγκες παιδιών με αναπηρίες, ενώ προβλέπεται η προμήθεια ειδικού εξοπλισμού, που θα γίνει με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.


Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2015, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 4.565.000 ευρώ με Φ.Π.Α. και χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το ΕΣΠΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !