4 Δεκεμβρίου 2013

Να μην Υποβιβαστεί το Υπολιμεναρχείο Κατερίνης και ο Σταθμός Πλαταμώνα

Αναφορά του βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμου στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτη 
Να μην υποβιβαστούν οι Λιμενικές υπηρεσίες της Πιερίας
-Αυξημένο το έργο καθόλη τη διάρκεια του έτους και κύρια τους θερινούς μήνες



Στη διαβούλευση βρίσκεται το θέμα της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος σε όλη την Ελλάδα και το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου θέτει επί τάπητος το σύνολο των Λιμεναρχείων, λιμενικών σταθμών και τμημάτων.
Το πλαίσιο διαβούλευσης περιλαμβάνει συγχωνεύσεις, καταργήσεις ή υποβαθμίσεις υπηρεσιών σε όλη τη χώρα.
Στο πλαίσιο αυτό και μετά από ενημέρωση από τις Λιμενικές υπηρεσίες του νομού ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος απέστειλε αναφορά στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη επισημαίνοντας τους λόγους για τους οποίους η δομή και λειτουργία των υπηρεσιών της Πιερίας θα πρέπει να παραμείνει ως έχει και σε κάθε περίπτωση να μην υπάρξει υποβιβασμός ή συγχώνευση αυτών.

Ειδικότερα στην αναφορά του ο κ. Κουκοδήμος επισημαίνει: «Κύριε Υπουργέ,
 Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος,  εκπονείται μελέτη σύμφωνα με την οποία κάποιοι από τους λιμενικούς σταθμούς θα γίνουν λιμενικά τμήματα και θα συγχωνευθούν με τα λιμεναρχεία, ενώ κάποιοι άλλοι λιμενικοί σταθμοί κλείσουν.
Καταθέτω τα στοιχεία που αφορούν το Υπολιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης αλλά και το Λιμενικό Σταθμό Πλαταμώνα στην Πιερία που παρουσιάζουν αυξημένο έργο καθόλη τη διάρκεια του έτους αλλά κύρια την τουριστική περίοδο.
Ενδεικτικό των στοιχείων που παρατίθενται είναι ότι θα πρέπει να παραμείνει ως έχει η δομή και λειτουργία των δυο αυτών υπηρεσιών στην Πιερία,  ήτοι να παραμείνει ως έχει το Υπολιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης και ο Λιμενικός Σταθμός Πλαταμώνα.
Επιπροσθέτως, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, από την πλευρά της, διαφωνεί ριζικά με τη διαδικασία εκπόνησης και κατάρτισης σχεδίου αναδιάταξης των λιμενικών αρχών, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το εν λόγω πόνημα δε συνοδεύεται από αιτιολογική έκθεση, ενώ δεν αναφέρονται τα κριτήρια στα οποία στηρίχθηκε ο συγκεκριμένος σχεδιασμός.
Τονίζει επίσης ότι δεν αποσαφηνίζονται οι λόγοι για τους οποίους προκύπτουν τόσες   μετατάξεις λιμενικών σταθμών και καταργήσεις, αλλά και το οικονομικό όφελος που θα προκύψει από αυτές τις αλλαγές.
 Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποβαθμιστεί Υ/Χ Σκάλας Κατερίνης αλλά ούτε και να κλείσει ο Λιμενικός Σταθμός Πλαταμώνα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !