18 Απριλίου 2013

Υπολειτουργεί η χειρουργική κλινική στην Κατερίνη



Το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης το οποίο θεμελιώθηκε το 1994 αποπερατώθηκε και λειτούργησε το 2009, εμπλούτισε κατά γενική ομολογία το χώρο Υγείας της Πιερίας και Κεντρικής Μακεδονίας.



Το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης καλύπτει τις ανάγκες δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας 140.000 μόνιμων κατοίκων της Πιερίας και δεκάδων χιλιάδων τουριστών της περιοχής.
Αιχμή του δόρατος του Νοσοκομείου αποτελεί όπως είναι φυσικό η Χειρουργική Κλινική του, μιας που το Νοσοκομείο διαθέτει επτά υπερσύγχρονες χειρουργικές  αίθουσες. Αρκεί φυσικά να είναι στελεχωμένες από ειδικούς χειρουργούς.     
 Λόγω συνταξιοδοτήσεων μόνο τρείς (3) ειδικοί χειρούργοι υπηρετούν στην χειρουργική κλινική που πρέπει να καλύψουν τακτικά και έκτακτα χειρουργεία, εφημερίες για 30 ημέρες το μήνα, κάλυψη των Εξωτερικών Ιατρείων Χειρουργικής του νοσοκομείου και χειρουργική εκτίμηση των ασθενών των υπολοίπων τμημάτων του Νοσοκομείου.
Αυτονόητο είναι ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες η χειρουργική κλινική βρίσκεται σε καθεστώς υπολειτουργίας αν λάβει κανείς υπ’όψιν του ότι είναι και ακέφαλη λόγω συνταξιοδότησης  του Διευθυντή της.
Επειδή η κατάσταση αυτή εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την υγεία τόσο των μόνιμων κατοίκων της Πιερίας όσο και των  χιλιάδων επισκεπτών της.
Επειδή το νοσοκομείο τείνει να καταστεί κέντρο διακομιδής ασθενών στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις ακόμη και για απλά χειρουργικά περιστατικά.
Επειδή η χειρουργική είναι ειδικότητα αιχμής για κάθε νοσοκομείο και η λειτουργία της χειρουργικής κλινικής αποτελεί βαρόμετρο λειτουργίας όλου του νοσοκομείου.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1.Τι ενέργειες έγιναν μετά τη συνταξιοδότηση των ειδικών Χειρουργών και του Διευθυντή του Νοσοκομείου για την άμεση στελέχωση της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης;
2.Μέχρι τον Ιούνιο του 2013 που αρχίζει η τουριστική περίοδος η Χειρουργική κλινική θα στελεχωθεί με νέους Χειρουργούς μέσω ειδικών συμβάσεων;
3.Θα γίνει άμεση ,μετάταξη από άλλο Νοσοκομείο  της 3ης ΔΥΠΕ Διευθυντού Χειρουργού ώστε να αναλάβει προσωρινά τη Διεύθυνση της κλινικής?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !