18 Απριλίου 2013

Φράουλες με αίμα.Αίμα των μεταναστών



Μανωλάδα: Επιστάτες άνοιξαν πυρ εναντίον μεταναστών εργατών
                                                      του οικονομολόγου Αντώνη Δ. Μάντζιου
   Διαβάζουμε ότι  επιστάτες σε γεωργική επιχείρηση με φράουλες στη Νέα 


Μανωλάδα Ηλείας άνοιξαν πυρ εναντίον αλλοδαπών εργαζομένων οι οποίοι ζητούν τα δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών. Οι τραυματίες ανέρχονται σε περίπου 30 και σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό Κέντρο Υγείας τέσσερις μετανάστες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και οκτώ σε σοβαρή. 
Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους του ιδιοκτήτη και τους ζήτησαν τα δεδουλευμένα. Οι επιστάτες αρνήθηκαν να τα καταβάλλουν. Ακολούθησε ένταση και όπως αναφέρει το ilialive.gr που μίλησε με κάποιους τραυματίες μετανάστες, τρεις εξ αυτών με κυνηγετικές καραμπίνες, αφού στην αρχή πυροβόλησαν στον αέρα, άνοιξαν πυρ εναντίον των μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα οι τραυματίες ανέρχονται σε 28 και έχουν μεταφερθεί σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία. Το ilialive.gr επικαλούμενο πληροφορίες από το Κέντρο Υγείας Βάρδας αναφέρει πως 4 μετανάστες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, 8 σε σοβαρή και οι υπόλοιποι είναι ελαφρά τραυματίες.

Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό πως συνελήφθη ο εργοδότης των αλλοδαπών. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των επιστατών.

Επί τέλους: Να αντισταθούμε σαν κοινωνία στον ρατσιστικό κατήφορο, στην εργοδοτική βία, την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, στη ζούγκλα του νεοφιλελευθερισμού. Η  Θάτσερ πέθανε, να τελειώνουμε και με την πολιτική της.
Η  Μανωλάδα μπορεί να είναι και δίπλα μας. Οφείλουμε να προστατεύσουμε την ανθρωπιά, την νομιμότητα, τον πολιτισμό μας. Να αντισταθούμε σε αυτές τις τακτικές ακόμα και αν γίνονται δίπλα μας. Και για έναν ακόμα λόγο. Αν γίνει μποϋκοτάζ παγκόσμιο όπως ακούγεται για τη φράουλα της Μανωλάδας δεν θα αφορά μόνο τη φράουλα του συγκεκριμένου εργοδότη. Θα αφορά όλη τη φράουλα της Μανωλάδας και μπορεί να εξελιγχθεί στη  φράουλα όλης της Ελλάδας, σε όλα τα προϊόντα της Μανωλάδας και αν αφορά και τον τουρισμό μας; Γι αυτό είμαστε υπεύθυνοι για ότι γίνεται, το αντιλαμβανόμαστε και δεν αντιδρούμε. Καταδίκη αυτών των ρατσιστικών φαινομένων, ενότητα των εργαζομένων, αλληλεγγύη των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !