29 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ Χωρίς εξέδρες επισήμων και φέτος οι παρελάσεις



Με μεγάλη επιτυχία, απόλυτη τάξη και για δεύτερη φορά χωρίς τις εξέδρες των επισήμων πραγματοποιήθηκαν φέτος στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.



Δημότες και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και πολίτες στάθηκαν δίπλα δίπλα και σε πανηγυρικό και ενωτικό κλίμα γιόρτασαν μαζί τη διπλή επέτειο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό και για το ΟΧΙ του 1940. Μαζί παρακολούθησαν τη νέα γενιά της πατρίδας μας να παρελαύνει στις παρελάσεις που έγιναν και στις έξη δημοτικές ενότητες του δήμου: στο Πανόραμα, την Πυλαία, το Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, το Φίλυρο και την Εξοχή.

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης έδωσε το παρών στις παρελάσεις που έγιναν στο Πανόραμα και την Πυλαία, ενώ αντιδήμαρχοι εκπροσώπησαν το δήμο σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες του δήμου.
Στο Πανόραμα τις εντυπώσεις έκλεψε ένας συμπολίτης μας, που εμφανίστηκε ντυμένος την αυθεντική στρατιωτική στολή, ενώ στην Πυλαία η συμμετοχή του κόσμου -παρά τη βροχή- ήταν εντυπωσιακή. Παντού μοιράστηκαν ελληνικές σημαίες, ενώ σε όλες τις δημοτικές ενότητες ήταν καθολική η αποδοχή της  πρωτοβουλίας του Δήμου να καταργήσει τις εξέδρες των επισήμων. Μια ιστορική απόφαση που έλαβε ομόφωνα το δημοτικό μας συμβούλιο τον περασμένο Μάρτιο και υλοποιήθηκε με επιτυχία τόσο στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου όσο και στη χθεσινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

«
Επί χρόνια μέναμε στον τύπο των παρελάσεων, χάνοντας την ουσία των ιστορικών γεγονότων. Η οφειλόμενη τιμή δεν είναι στα παρόντα πρόσωπα, αλλά στα ιστορικά γεγονότα και τους πρωταγωνιστές τους. Τιμούμε τα ιστορικά πρόσωπα, την ιστορική διαδρομή και τον αγώνα τους, τιμούμε τα γεγονότα. Τιμούμε την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό το 1912 και το Όχι του ελληνικού λαού το 1940.  Η εξέδρα στις παρελάσεις είναι μια εθιμική συνήθεια που σηματοδοτεί μια απόσταση ανάμεσα στους θεσμούς και την κοινωνία. Δεν καταργήσαμε τις παρελάσεις, αλλά τις ‘’εξέδρες των επισήμων’’, γιατί πιστεύουμε ότι η θέση των εκπροσώπων της πολιτείας και των αρχών είναι δίπλα στον κόσμο και όχι πάνω στις εξέδρες και μακριά από τους πολίτες. Και θα κερδίζουν την τιμή και την εμπιστοσύνη των πολιτών με τον καθημερινό αγώνα για να λύσουν τα προβλήματα του κόσμου. Αυτό είναι και το δικό μας μέλημα. Χαίρομαι που η πρωτοβουλία μας αυτή βρήκε καθολική αποδοχή  τόσο από τους δημότες μας όσο και πανελλαδικά», σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !