12 Ιουλίου 2012

Πανελλαδική συνάντηση της κ.π. Άρδην στο Στόμιο Λάρισας


Την εβδομάδα 16-22 Ιουλίου 2012, η Κίνηση Πολιτών Άρδην διοργανώνει πανελλαδική συνάντηση στο Στόμιο του Κισσάβου, στη Θεσσαλία.
Αυτή η συνάντηση δεν θα είναι όπως οι προηγούμενες. Εγκαινιάζει τον νέο χαρακτήρα της παρέμβασης που φιλοδοξούμε να κάνουμε στα πολιτικά πράγματα, στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Πρόθεσή μας είναι να συναντηθούμε με φίλους και συνομιλητές, ώστε να ξεκινήσουμε μια πορεία ώσμωσης των μέχρι σήμερα κατακερματισμένων και ατελών μορφών αντίστασης μέσα από τις οποίες εκφράστηκε ο ελληνικός λαός. Σκοπός μας είναι να συμβάλουμε στη σύνθεση και στην διευκρίνιση του νέου πολιτικού ρεύματος που αχνοφάνηκε στις πλατείες της αγανάκτησης, να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα την κληρονομιά αυτού του κινήματος για την συγκρότηση ενός ριζοσπαστικού, δημοκρατικού πατριωτικού πόλου.
Στη συνάντηση αυτή, φιλοδοξούμε να κάνουμε την αρχή. Γι’ αυτό και θα είναι μια συνάντηση ανοιχτή, ενώ θα κληθούν ρεύματα και τάσεις απ’ όλους τους μείζονες αντιμνημονιακούς χώρους που συμμετείχαν ενεργά αυτά τα δύο χρόνια στην αντίσταση του ελληνικού λαού ενάντια στην υποδούλωση της χώρας μας.
Όλοι μαζί, θα αναδείξουμε τις πλευρές εκείνες που πιστεύουμε ότι έμειναν πιο πίσω, εκείνες που δεν έχουν ωριμάσει ακόμα:
• Την ιδεολογική σύνθεση και την επεξεργασία ενός νέου οράματος που υπερβαίνει τους παλιούς διαχωρισμούς και δίνει νέο περιεχόμενο στις έννοιες εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική χειραφέτηση, οικολογία και άμεση δημοκρατία.
• Τη μεθοδική ανάλυση της διεθνούς κατάστασης, αλλά και της ελληνικής ιδιαιτερότητας ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις παγίδες της ιδεοληψίας και του εμπορίου της ελπίδας, που τόσο πολύ βασάνισαν τον ελληνικό λαό κατά την προηγούμενη περίοδο.
• Την πνευματική και πολιτιστική αναγέννηση της ελληνικής ταυτότητας, που τόσο ανάγκη έχει η κενή από αξίες, ιστορική μνήμη και πολιτιστικό βάθος κοινωνία μας
• Την ενίσχυση μιας εναλλακτικής πρότασης του τρόπου με τον οποίο ζούσαμε μέχρι τώρα, στην ύστερη μεταπολίτευση. Μιας πρότασης που ξεκινάει από την εδώ και τώρα αντιμετώπιση της ραγδαίας επιδείνωσης των όρων της ζωής μας, μέσα από δίκτυα αλληλοβοήθειας, κοινοτισμού και συνεργατισμού, και καταλήγει στην απόρριψη του καταναλωτισμού και της τηλοψίας, στις εναλλακτικές μορφές διασκέδασης και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου.
Βάσει όλων αυτών, θα συναντηθούμε στο δημοτικό κάμπινγκ του Στομίου, σε μια βδομάδα που θα περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων, συζητήσεων και δρώμενων:
• Πεζοπορίες και περιηγήσεις, συναυλίες, παραστάσεις Καραγκιόζη και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
• Μια μεγάλη ημερίδα για την παραγωγική, κοινωνική και οικολογική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.
• Συζητήσεις για τη διεθνή κατάσταση, την κατάσταση στην Ελλάδα, τις προοπτικές μιας αντιστασιακής εθνικής και κοινωνικής στρατηγικής για τη χώρα,  καθώς και την επεξεργασία μιας πολύπλευρης εξωτερικής πολιτικής στην ευρύτερή μας περιοχή, που θα συσπειρώνει όλες τις αντιστασιακές δυνάμεις ενάντια στα σχέδια των παγκόσμιων και των περιφερειακών δυνάμεων να καθυποτάξουν τους λαούς της περιοχής (με συγκεκριμένες αναφορές στην Βαλκανική συνεργασία, την ελληνοκουρδική φιλία, τη διαχρονική μας σχέση με τους λαούς της Μέσης Ανατολής).
• Ανοιχτές ζυμώσεις για την ανασύνταξη και την αναζωπύρωση των αντιστάσεων του ελληνικού λαού, την ανασύνθεση του αντιμνημονιακού ρεύματος, την υπέρβαση των παλιών διαχωρισμών και τη συγκρότηση μιας νέας αντιστασιακής ταυτότητας.
Και όλα αυτά στα πλαίσια μιας αυτοδιαχειριστικής οργανωτικής λογικής με καθημερινές συντροφικές κουζίνες, αυτοσχέδια μαγειρεία κ.ο.κ.
Η διαμονή με σκηνή στους χώρους που μας παραχωρεί ευγενικά ο Δήμος Αγιάς είναι δωρεάν, ενώ βέβαια η ευρύτερη περιοχή (Στόμιο, Καρδίτσα, Κόκκινο Νερό κ.ο.κ.) διαθέτει ξενώνες για όποιον επιθυμεί να μείνει σε δωμάτιο.
Πληροφορίες στα κατά τόπους γραφεία, στέκια και φίλους της Κ.Π. Άρδην
Αθήνα: 2103826319, perardin@gmail.com
Θεσσαλονίκη: 2310543751, ardinthess@gmail.com
Πάτρα: 6977394754, koinotikon@gmail.com
Βόλος: 6974196293, greker02@gmail.com
Λάρισα: 6936 066108
Καρδίτσα: 6932283428
Τρίκαλα: 6946498751
Γιάννενα: 6945615774
Άρτα: 6958055661
Αιτωλοακαρνανία: 6947633072
Ζάκυνθος: 6973993199
Ναύπλιο: 6946292618

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !