2 Μαΐου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ




Την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από την πρώτη συγγραφική απόπειρα της Στέλλας Τομπάκογλου είχαν οι φίλοι του βιβλίου, που βρέθηκαν το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, στην Αστική Σχολή.
Το βιβλίο με τίτλο: «Μια μέρα πριν…» προλόγισαν ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Ευγένιος Παπαδόπουλος, ο συγγραφέας Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης.


Κοινός τόπος στις αναφορές όλων ήταν η αμεσότητα και η απλότητα των μηνυμάτων που περνάει το βιβλίο στον αναγνώστη, ενώ ξεχωριστή αναφορά έγινε στον άνθρωπο Στέλλα Τομπάκογλου.
Προλογίζοντας το έργο ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης μίλησε για την αμεσότητα που το διακρίνει, σε βαθμό που ο καθένας θα μπορούσε να βρει κοινά στοιχεία με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας: «Είναι ένα έργο που αποπνέει ευαισθησία, αισιοδοξία δημιουργία. Ένα απτό παράδειγμα πώς μπορεί κανείς να εκφράσει ακόμα καλύτερα την ίδια του την ψυχή» επισήμανε ο δήμαρχος.
 Ο κος Χιονίδης παρότρυνε την συγγραφέα να συνεχίσει την συγγραφική της διαδρομή « με το δυνατό φως, με τον απλό και εύστοχο τρόπο, που καταθέτει την ίδια της την ψυχή στο συγκεκριμένο βιβλίο».
Από την πλευρά του ο Δημοσιογράφος – Συγγραφέας Ευγένιος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην - αρχικά - διαδικτυακή του γνωριμία με την συγγραφέα  κάνοντας λόγο «για ένα πλάσμα που σηματοδότησε το επίπεδο των σχέσεων μου με τους ανθρώπους, για ένα δημιουργικό άνθρωπο, που είναι ελπίδα για την σύγχρονη κοινωνία, όπου  έχουμε ανάγκη την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη».
Χαρακτηριστικά αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν ο Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, καθώς και η ίδια η συγγραφέας.          


Στον επίλογο της εκδήλωσης η Στέλλα Τομπάκογλου ευχαρίστησε τον δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για το έμπρακτο ενδιαφέρον και την ευαισθησία του, τον Ευγένιο Παπαδόπουλο και τον Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη για την ανταπόκριση στο κάλεσμά της, αλλά και όλους τους φίλους του βιβλίου που ζέσταναν με την πολυπληθή  παρουσία τους την Αστική Σχολή.
Την εκδήλωση επένδυσαν μουσικά οι εξής συντελεστές:
Γιάννης Γαργαετίδης(αρμόνιο – ερμηνεία)
Αναστασία Παναγιωτίδου(βιολί – ερμηνεία)
Λουκάς Στεργιούλας(κιθάρα)
Γιώργος Ταλούμης(κιθάρα)
Το ντεκόρ της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο Νίκος Κατσουλογιαννάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !