12 Μαρτίου 2012

ΡΥΘΜΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ



Η Πολυτονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης συγκίνησε και γοήτευσε το πολυπληθές κοινό παρουσιάζοντας σε μια μοναδική μουσική παράσταση δημοφιλείς συνθέσεις. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων των 2ου - 5ου Λυκείων(πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο).


Οι λάτρεις των  jazz, pop, rock, tango, latin ήχων είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους μουσικούς και ερμηνευτές της Πολυτονικής Ορχήστρας σε ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι γεμάτο ρυθμό και αγαπημένες μελωδίες.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκαν μουσικές που έχουν ερμηνεύσει μεγάλοι ξένοι τραγουδιστές και συγκροτήματα, όπως: F.Sinatra, M.Jackson, Queen, E. Piaf, D.Martin, C.Aznavour, Pink Martini, Doors, κ.α.


Σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΔΩΚ Παναγιώτης Μπερεδήμας τόνισε μεταξύ άλλων: «Στη σημερινή οικονομική συγκυρία, η οποία έχει σαφείς προεκτάσεις και στον κοινωνικό ιστό της χώρας, αυτό με το οποίο μπορούμε να αντιπαρέλθουμε της κρίσης είναι η ανάπτυξη των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτισμού. Σε αυτό αποβλέπει γενικότερα η λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης και ειδικότερα η σημερινή εκδήλωση, που αποτελεί μέρος των προγραμματισμένων μουσικών παραστάσεων του ΔΩΚ για την περίοδο της άνοιξης».
Όπως είναι γνωστό η Πολυτονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2007 από τον Παναγιώτη Λυμπανοβνό(καθηγητή του Ωδείου), με αρχικό σκοπό να γνωρίσουν οι νέοι μουσικοί του ωδείου την Ελληνική μουσική σε όλα της τα στυλ.
Σήμερα επιχειρεί  να επεκτείνει το ρεπερτόριο της και σε μουσικές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, συνθετών όπως E. Morricone, M. Jarre , N. Rota, H. Mancini, N. Piovani κ.α.
Η σύνθεση της Ορχήστρας Νέων του Δ.Ω.Κ. αποτελείται: 12 βιολιά, 2 σαξόφωνα , τρομπέτα, 2 φλάουτα, 2 φλογερές , 3 κλαρινέτα, 2 ακορντεόν, 3 κιθαρες ,μπάσο, 6 μπουζούκια, 5 μαντολίνα, μεταλλόφωνο, πιάνο, keyboard (πλήκτρα), κρουστά, τύμπανα, 5 τραγουδιστές.
Η Ορχήστρα ονομάζεται πλέον Πολυτονική(από Ορχήστρα Νέων), καθώς συμμετέχουν στους κόλπους της και μεγαλύτεροι σε ηλικία μουσικοί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !