12 Μαρτίου 2012

ΠΕΛΛΑ: Αποτελέσματα Ημερίδας για το μέλλον της τυροκομίας



Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πολλών κτηνοτρόφων από την ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για το παρόν και το μέλλον της τυροκομίας στην Πέλλα. Διοργανωτές ήταν η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας και το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Αριδαίας. 


Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο «σπίτι των ποιητών», στον Εξαπλάτανο, την περασμένη Κυριακή (11/3) το πρωί. Τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη εκπροσώπησε η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιδήμαρχος Αλμωπίας κ. Γ. Τραπεζανίδης, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης Αριδαίας κ. Δ. Χατζηδημητριάδης, ο Προϊστάμενος του Αγροτικού Κτηνιατρείου Φούστανης κ. Γ. Γιμενετζής, ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αλμωπίας κ. Β. Μαντζηρίδης, κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας συζητήθηκε το παρόν και το μέλλον της κτηνοτροφίας στην Αλμωπία, η βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου, η σύγχρονη οργάνωση των τυροκομείων και θέματα ποιότητας και ασφάλειας. Οι παραβρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους έγκριτους ομιλητές από την τοπική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής,  την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και την Γεωπονική του ΑΠΘ για όλα τα θέματα που τους απασχολούν και, κυρίως, για την προοπτική πραγματοποίησης επενδύσεων στην τυροκομία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στους ομιλητές που συμμετείχαν στην ενημερωτική Ημερίδα για την τυροκομία. Πρόκειται για μία ακόμη πρωτοβουλία που υλοποιούμε προκειμένου να αναδείξουμε ρεαλιστικούς τρόπους για την ενίσχυση του εισοδήματος των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Στόχος μας είναι η αναζωογόνηση και ενδυνάμωση της τοπικής πραγματικής οικονομίας, σύμφωνα με τις εξελίξεις και τάσεις που επικρατούν διεθνώς. Η στρατηγική μας επικεντρώνεται στην ανάδειξη και βελτίωση της ποιότητας η οποία είναι σημαντικό να γίνει συνώνυμο της Πέλλας. Θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση καθώς πιστεύουμε ότι επενδύσεις μικρού προϋπολογισμού και χαμηλού ρίσκου μπορούν να επιτύχουν τη μεγαλύτερη θετική συμβολή στην τοπική οικονομία».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !