14 Σεπτεμβρίου 2011

Στον Δ.Δίου-Ολύμπου, το 2ο πανελλήνιο συνέδριο πρόληψης καρκίνου & χειρουργικής ογκολογίας.Με την παρουσία δεκάδων διακεκριμένων Ελλήνων αλλά και παγκόσμιας φήμης ξένων καθηγητών και κορυφαίων επιστημόνων θα πραγματοποιηθεί στον δήμο Δίου-Ολύμπου το «2ο πανελλήνιο συνέδριο χειρουργικής κλινικής ογκολογίας και πρόληψης καρκίνου στη Μακεδονία».


Οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου θα γίνουν σε χώρους του ξενοδοχείου Dion Palace στη Γρίτσα Λιτοχώρου, το διάστημα από 16 έως 18 Σεπτεμβρίου 2011 ενώ η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει στο ανοιχτό θέατρο του πάρκου Λιτοχώρου, την Παρασκευή 16/9 στις 8.00 το βράδυ.
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση έχει προσκληθεί για να παραστεί και να χαιρετίσει τη διεξαγωγή εργασιών του συνεδρίου, ο υφυπουργός υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Μάρκος Μπόλαρης.
Διοργανωτές του συνεδρίου είναι η ελληνική εταιρία προληπτικής ογκολογίας, η Α’ προπαιδευτική χειρουργική κλινική του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Lister Department of Surgery Royal Infirmary Glasgow University, με τη συνεργασία του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, των ιατρικών σχολών και των ογκολογικών εταιριών.
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Σύμφωνα με μήνυμα του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κ. Παπαπολυχρονιάδη, με το 2ο πανελλήνιο συνέδριο χειρουργικής κλινικής ογκολογίας και πρόληψης καρκίνου στη Μακεδονία «στοχεύουμε στην έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών νόσων, ιδιαίτερα σήμερα με τις προτεινόμενες μεταβολές στην πρωτοβάθμια περίθαλψη του ελληνικού λαού. Η Ιπποκράτεια ρήση «κάλλιο προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν» έχει την κυρίαρχη της θέση και είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.
Η οργανωτική επιτροπή ελπίζει με τις προγραμματισμένες και υψηλού επιπέδου, αλλά με ιδιαίτερα πρακτική σημασία στην καθ’ ημέρα ιατρική πράξη, ομιλίες, διαλέξεις και στρογγυλά τραπέζια να ικανοποιήσει τα επιστημονικά ενδιαφέροντα στην τρέχουσα εξέλιξη της ογκολογίας.
Οι νέες χειρουργικές και θεραπευτικές ογκολογικές εξελίξεις θα αποτελέσουν το επίκεντρο των επιστημονικών εκδηλώσεων για τον καρκίνο διαφόρων οργάνων όπως μαστός, ήπαρ, πάγκρεας, χοληφόρα, στομάχι, και έντερο.
Η συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων αλλά και παγκόσμιας φήμης ξένων ομιλητών και καθηγητών πιστεύεται ότι θα προσφέρει  τα μέγιστα οφέλη στους σκοπούς του Συνεδρίου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !