4 Μαΐου 2011

Η συζήτηση για το μνημόνιο και το χρέος

Η συζήτηση για το μνημόνιο και το χρέος
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για την οικονομική κρίση που διοργάνωσε το Στέκι Πολιτών. Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε από τον κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει τους δύο σημαντικούς οικονομολόγους που είχαν προσκληθεί. Οι συμπολίτες μας με προσοχή άκουσαν τις θέσεις και τις πληροφορίες από τους ομιλητές για το χρέος, τη δημιουργία του και την αντιμετώπισή του. 

Οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν στις διαδικασίες δημιουργίας του χρέους και στις τεράστιες ευθύνες του δικομματισμού στη χώρα μας, που κυβέρνησε με εναλλαγή και αυτοδυναμία τα τελευταία τριάντα χρόνια. Οικοδόμησε ένα σαθρό πολιτικό σύστημα που βασίζεται στις πελατειακές σχέσεις με το εκάστοτε κόμμα εξουσίας στη διαπλοκή και στη διαφθορά που γενικεύονται και δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή.
Τόνισαν επίσης τα δύο μεγάλα σκάνδαλα, το κόλπο του χρηματιστηρίου με το οποίο έγινε η πιο βίαιη αφαίμαξη των λαϊκών αποταμιεύσεων και η μεταφορά τους στο μεγάλο κεφάλαιο και τις τράπεζες όχι βέβαια με σκοπό την ανάπτυξη, όπως ισχυρίζονταν, αλλά τη μεταφορά τους σε καταθέσεις του εξωτερικού, σε βίλες και σε κότερα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, που μέσα από ένα όργιο διαπλοκής εργολάβων, επιχειρηματιών, μεγαλοϊδιοκτητών ΜΜΕ και πολιτικών καταχρέωσαν τη χώρα με ποσά που κανείς δεν είναι σε θέση να υπολογίσει και κανένας υπεύθυνος δεν μίλησε για αυτά.
Είναι επομένως τραγική ειρωνεία και τεράστιο θράσος, η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση της Ν.Δ., οι βασικοί υπεύθυνοι που μαζί με την παγκόσμια οικονομική και καπιταλιστική κρίση, οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, να εμφανίζονται ανερυθρίαστα σαν οι εντεταλμένοι από την ιστορία επίδοξοι σωτήρες. 


Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μαΐου:
Τρίτη 10 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ:
Βιβλιοπαρουσίαση:  Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ  του Θωμά Κοροβίνη.
Τετάρτη 18 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ:
Προβολή ταινίας: IF…..(1968) του Βρετανού σκηνοθέτη Lindsay Anderson.
Παρασκευή 27 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ:
Συζήτηση: ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
Ομιλητής Παπαϊωάννου Χρήστος, εκπρόσωπος του Δικτύου Ανταλλαγών και    Αλληλεγγύης Ν. Μαγνησίαςeptanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !