18 Απριλίου 2011

Πιερία: Φιλότιμες προσπάθειες Παπαγεωργίου για διεκδίκηση χρημάτων για το νομό

Κύκλος συναντήσεων του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θανάση Παπαγεωργίου με αρμόδιους υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης για την διεκδίκηση χρηματοδότησης έργων για την Πιερία.

Ο κ. Θανάσης Παπαγεωργίου είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα συναντήσεις με αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς για να συζητήσει μαζί τους και να διεκδικήσει την χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομής στην Πιερία, τα οποία πολλές φορές, τα προηγούμενα χρόνια, ανακοινώθηκαν πως ξεκινούν,  αλλά δεν έγιναν.


Ο Κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΊΟΥ ΕΝΌΨΕΙ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΌΤΗΣΗΣ ΈΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΕΣΠΑ, ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΌΤΗΣΗΣ ΈΡΓΩΝ ΔΗΜΟΣΊΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΎ ΤΟΜΈΑ (Σ.Δ.Ι.Τ), ΚΑΘΏΣ  ΚΑΙ ΆΛΛΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΎΣ ΠΌΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ, ΕΊΧΕ ΣΥΝΑΝΤΉΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΉΣ ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΌΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΌ Κ. ΜΙΧΆΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΌ Κ. ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ ΡΉΓΑ, ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΥΠΟΔΟΜΏΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΏΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΎΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΌ Κ. ΔΗΜΉΤΡΙΟ ΡΈΠΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΌ Κ. ΙΩΆΝΝΗ ΜΑΓΚΡΙΏΤΗ.

Όπως τόνισε στις συναντήσεις του κ. Παπαγεωργίου η Πιερία έχοντας κομβική θέση μεταξύ Βορά – Νότου, συνδέοντας και συνδυάζοντας τα μεγάλα εθνικά δίκτυα επικοινωνίας και μεταφορών (ΠΑΘΕ, Εγνατία, Σιδηροδρομική γραμμή), έχοντας 70 χλμ. ακτογραμμή, το παγκόσμιο μνημείο της φύσης τον Όλυμπο και τα μαγευτικά Πιέρια, τους μοναδικούς υγροτόπους, σημαντικούς αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους και μια εύφορη, υψηλής παραγωγικότητας πεδιάδα, θα μπορούσε να είναι πρότυπο ανάπτυξης κάθε παραγωγικού τομέα, κάθε μορφής οικονομικής και πολιτιστικής δραστηριότητας.
Δυστυχώς η σημερινή πραγματικότητα στην Πιερία δεν ανταποκρίνεται στα παραπάνω συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Δεν έχουν γίνει βασικές υποδομές στα αστικά κέντρα, στα οδικά δίκτυα, στον αγροτικό τομέα, στο περιβάλλον, αλλά και στους επιμέρους τομείς (Βιομηχανία, Εμπόριο, Τουρισμός, Ενέργεια, Απασχόληση).

Κλείνοντας αυτό τον κύκλο των συναντήσεων ο κ. Παπαγεωργίου είχε συνάντηση το πρωί της Δευτέρας 18 Απριλίου 2011, με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιο Σώκο.
Με τον κ. Σώκο συζήτησαν τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων στην Πιερία. Επίσης με στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Γραμματείας εξέτασαν την ωριμότητα και την επιλεξιμότητα αυτών των έργων.
Τα έργα που θα ενταχθούν και θα χρηματοδοτηθούν θα ανακοινωθούν σύντομα.Από τό Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !